Zagrepčani su odabrali: Top 5 slastičarnica gdje je najbolji kesten pire

FOTO: Slastičarnica Hiki / Facebook

Omiljeni jesenski desert može se pronaći u brojnim slastičarnicama, no neke su se istaknule kao najbolje.

U jesen nema ničega slađeg od kestena. Najdraža slastica Zagrepčana, svakako je kesten pire. Kada je u pitanju najbolji kesten pire, odgovora je mnogo. Svatko zna barem jedno mjesto u gradu gdje su po svom ukusu jeli najbolji kesten pire. Odabrali smo 5 najčešćih slastičarnica, za koje Zagrepčani kažu da imaju najbolji kesten pire.

Slastičarnica ‘Jakšić’, ulica Kralja Zvonimira 30

Slastičarnica ‘Jakšić’ jedna je od najstarijih zagrebačkih slastičarnica. Najviše je poznata po ukusnim kremšnitama i toplim, mirisnim štrudlama. Građani se slažu da slastičarnica ‘Jakšić’ ima odličan kesten pire. Osim kesten pire, možete uživati u slasnim kolačima od kestena.

FOTO: Slastičarnica 'Jakšič' / Facebook
FOTO: Slastičarnica ‘Jakšič’ / Facebook

Rufati, Kustošija, Ilica 302

Uvijek nasmijani i ljubazni, jedna je to od tajni Burhana Rufatija i njegovih dvaju sinova Fatbija i Sadata ponosnih vlasnika slastičarnice ‘Ilica 302′. Ovim poslom Burhanova obitelj bavi se 45 godina, a strast prema slatkišima prenio je i na sinove.

Hiki, Maksimirska 85

Slastičarnica ‘Hiki nalazi se na adresi Maksimirska 85. Mnogi će reći da je upravo ovdje najbolji kesten pire u gradu. Svoje kestene naručuju od hrvatskih proizvođača a cijene su im vrlo povoljne.

FOTO: Slastičarnica Hiki / Facebook
FOTO: Slastičarnica Hiki / Facebook

Orijent, Maksimirska 34

Slastičarnica Orijent jedna je od onih koje spadaju u skupinu kultnih, a poznata je po svojim slasticama. Osim sladoleda, poznata je po kesten pireu. Što god odaberete u ovoj slastičarnici, oduševit će vas svojim okusima.

FOTO: Slastičarnica Orijent / Facebook
FOTO: Slastičarnica Orijent / Facebook

Vincek, Ilica 18

Pričati o desertima, a ne spomenuti Vincek ne bi bilo primjereno, unatoč negativnoj reputaciji koja ih prati u zadnje vrijeme.  Ukoliko u ovoj slastičarnici poželite kušati svoj kesten pire pripremite se na čekanje u redu, ali nemojte negodovati jer finalni rezultat ugodno će vas iznenaditi.

FOTO: Slastičarnica Vincek / Facebook
FOTO: Slastičarnica Vincek / Facebook


Komentari