ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR VAS POZIVA: Dođite na besplatnu radionicu lutkarstva

Zagrebački plesni centar

ŠTO: Besplatna radionica lutkarstva

KADA:  20. i 21.06. od 14:00-18:00h

GDJE: Zagrebački plesni centar – Ilica 10

U ponedjeljak kreće dvodnevna radionica lutkarstva s grčkim scenografom Edouardom Georgiouom. U sklopu radionice će se izrađivati dvodimenzinalne lutke od kartona za predstavu Itinair. Radionica je besplatna i otvorena za sve!

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Radionica se održava 20. i 21.06. od 14:00-18:00h. Prijave na: [email protected][/box]

Radionica lutkarstva održava se u sklopu EU projekta “Mixdoor” (www.mixdoor.org), 20. i 21. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC). Voditelj radionice je Edouard Giorgu, koji će s polaznicima raditi na kreiranju i izradi lutaka velikih razmjera za korištenje na otvorenom, specifično za korištenje u predstavi radnog naslova “Ptice”, koja nastaje u koprodukciji organizacija iz Mađarske, Grčke, Poljske, Franucuske i Hrvatske kroz spomenuti EU projekt “Mixdoor”.

Kroz radionicu, ali i sami projekt, želi se stvoriti interakcija između stvaralačkog (umjetničkog) tima i građana kroz održavanje ove dvodnevne radionice.

Polazeći od referenca sa slika, uzoraka i već izrađenih primjera lutaka, dizajnirat će se zgrade te ljudske figure velikih razmjera. U drugoj fazi radionice, lutke će se izrezivati iz velikih kartona, bojati i oblikovati, a nakon čega će se dodavati funkcionalnost za korištenjem istih.


Komentari