Zagrebačka premijera filma Akt djevojke ovu nedjelju u Tuškancu

Facebook

Zagrebačka premijera filma Akt djevojke, mladog filmaša Augustina Koprića, studenta režije na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, u nedjelju, 07. veljače u 18 sati, u maloj dvorani kina Tuškanac.

Akt djevojke bavi se problemom prostitucije i trgovanja ženama preko čega govori o fenomenu ropstva u modernom društvu, a mladi je filmaš Koprić na ovom filmu započeo raditi još kao srednjoškolac. U glavnim su ulogama Franjo Simić i Katarina Strahinić, dok se u ostalim ulogama pojavljuju vrbovečki glumci-amateri. Producent filma je Avis Rara Studio, udruga članica Hrvatskog filmskog saveza osnovana u Vrbovcu, a Akt djevojke je njihova prva produkcija na kojoj je rad započeo još 2010.

Kako je Augustin Koprić prije sudjelovao na revijama djece i mladeži u organizaciji HFS-a, projekcijom njegovog filma najavljujemo i otvaranje prijava za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival koji će se od 6. do 10. rujna održati u Karlovcu. Prijave traju do 1. lipnja, a prijaviti se mogu mladi od 14 do 20 godina.

U Tuškancu će prigodno, uz Akt djevojke, biti prikazana i četiri nagrađena filma s prošlogodišnje Revije mladeži i Four River Festivala: Ana Marka Bičanića i Nike Vahčić iz zagrebačkog Blank_filmskog inkubatora, Z Z ZMAJ Lucije Majnarić iz FKVK Zaprešić, Barina konstanta Matije Piralića iz Kinokluba Karlovac i Kuća puna Save Maria Mateljića iz MMC SKIG iz Gunje. Uz ekipu filma Akt djevojke premijeri će prisustvovati i autori četiri nagrađena filma. Mladi će filmaši nakon projekcije svojih filmova popričati s Anom Đorđić, profesoricom hrvatskog jezika i medijske kulture te članicom selekcijske komisije Revije i Festivala, a govorit će se prvenstveno o iskustvima rada na srednjoškolskom filmu.


Komentari