Zagreb za beskućnike: Novi korak ka rješenju problema!

Foto: Facebok/ Milan Bandić 365

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uoči manifestacije Tjedan udruga 2019. godine organizira stručni skup pod nazivom: „Intersektorskom suradnjom do unapređenja mentalnog zdravlja beskućnika“. Stručni skup održati će se u utorak, 11. lipnja 2019., s početkom u 10,00 sati u prostoru „Tribina grada Zagreba“, Kaptol 27, Zagreb.

Mentalno zdravlje pojedinca osobna je vrijednost i temeljna odrednica kvalitete života. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije mentalno se zdravlje opisuje kao „stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi zajednici“.

Prema Zakonu o socijalnoj skrbi beskućnik je osoba koja nema gdje stanovati, boravi na javnom ili drugom mjestu koje nije namijenjeno za stanovanje i nema sredstava kojima bi mogla podmiriti potrebu stanovanja. Pitanje koje se nameće samo po sebi kada usporedimo ove dvije prethodne definicije je kako u uvjetima beskućništva ostvariti svoje potencijale i doprinositi zajednici.

Ovim stručnim skupom želi se ukazati na potrebu uspostave bolje suradnje između sudionika koji se u svom radu susreću s beskućnicima, te vidjeti, na temelju iskustva izlagača, koje su mogućnosti za unapređenjem mentalnog zdravlja beskućnika. Na stručnom skupu sudjelovat će eminentni stručnjaci iz područja zaštite mentalnog zdravlja i sustava socijalne skrbi.


Komentari