ZAGREB SE BORI PROTIV ZLOUPORABE DROGE: Građani će se moći konzultirati sa stručnjacima

en.wikipedia.org

Radionicama se obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotabe droga i nezakonite trgovine drogama.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, koji se obilježava 26. lipnja, organizira u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr Andrija Štampar” te udrugama Zajedno idemo dalje i Kršćanskim centrom za rehabilitaciju i pomoć ovisnika i obitelji Stijena, aktivnosti u kojima mogu sudjelovati svi.

„Tjedan otvorenih vrata“ od 27.6. do 1.7.2016., održavat će se na dvije lokacije, Remetinečki gaj 14 i Mirogojska cesta 11, i to u ponedjeljak, srijedu i petak, od 9,00 do 15,00 sati, te u utorak i četvrtak, od 13,00 do 19,00 sati. U tom periodu će svi oni koji misle da imaju problem ovisnosti ali i oni koji ga žele izbjeći, moći na jednostavan način doći do relevantnih informacija ili se uključiti u neki od tretmana koji nudi Služba.

Građani mogu bez uputnice i prethodne najave doći u Službu i savjetovati se sa stručnjacima. Ukoliko postoji potreba mogu učiniti i toksikološku analizu urina na psihoaktivne tvari. Bit će im na raspolaganju i pisani materijali, brošure i leci koje govore o različitim oblicima ovisničkih ponašanja te razgovarati sa stručnjacima.

Osim tjedna otvorenih vrata, u petak, 24.06.2016., u 13 sati, na adresi Florijana Andrašeca 14, održat će se okrugli stol pod nazivom “SORI, ALI MOŽE SE” na kojem će sudjelovati dionici koji se bave problematikom ovisnosti i na kojem će se predstaviti rezultati projekta Resocijalizacije za ovisnike koji se liječe u Zavodu za ovisnosti i Zavodu za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče.


Komentari