Zagreb Film Festival na Ljetnu pozornicu Tuškanac donosi vrhunske filmove

Facebook

Od petka 20. srpnja pa sve do subote 28. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 11. do 18. studenog 2018.), prikazat ćemo nekoliko odabranih izdanja iz distribucije Zagreb Film Festivala, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog proplanka Dubravkinog puta.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje nekonvencionalnu romantičnu komediju ‘Isabellino sunce’ u kojoj neodoljiva Juliette Binoche glumi parišku slikaricu Isabelle koja niže avanturu za avanturom, a riječ je o njezinoj prvoj filmskoj suradnji s poznatom redateljicom Claire Denis. Tu je i dobitnik Zlatnog lava ‘Julien u sredini’ Xaviera Legranda, napeta triler-drama koja progovara o vrlo aktualnoj temi obiteljskog nasilja, kao i žestoka satira o umjetničkom miljeu ‘Kvadrat’ koja je uz Zlatnu palmu odnijela i šest europskih filmskih nagrada. Film jednog od najintrigantnijih filmaša današnjice Rubena Östlunda, inspiriran je redateljevim stvarnim iskustvom tijekom postavljanja istoimene umjetničke instalacije koja nas podsjeća na našu uzajamnu odgovornost.

Publika će moći uživati i u snolikoj ‘Sicilijanskoj bajci’, mediteranskom trileru izazovnog autorskog tandema Fabio Grassadonia & Antonio Piazza koji je prožet mitološkim elementima, a vodi nas kroz nezaboravnu avanturu u kojoj se samo snagom ljubavi može pobjeći iz smrtonosnog zagrljaja mafije. S juga Italije stiže nam dokumentaristički režirana filmska priča ‘Ciambra’ Jonasa Carpignana o romskom tinejdžeru Piju Amatu(glumi samoga sebe) koji pokušava odrasti na periferiji društva; a film nosi producentski pečat Martina Scorsesea.

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će dva domaća ostvarenja: crna komedija ‘Žaba’ Elmira Jukića o ratnom veteranu Zeki snimljena je prema kultnom kazališnom predlošku Dubravka Mihanovića, a riječ je o prvom filmu koji je nastao nakon sudjelovanja na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarijn amijenjenoj filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi igrani film. U napetom slovensko-hrvatskom trileru ‘Ivan’  Janeza Burgera upoznajemo tajkunovu ljubavnicu Maru (glumi je sjajna Maruša Majer) koja nevoljko prigrljuje majčinstvo i pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškaraca.

Raspored projekcija:

20.7. PET – 22:00 h – Isabellino sunce

21.7. SUB – 21:30 h – Kvadrat

22.7. NED – 21:30 h – Sicilijanska bajka

24.7. UT – 21:30 h – Julien u sredini

25.7. SRI – 21:30 h – Ciambra

26.7. ČET – 21:30 h – Ivan

27.7. PET – 22:00 h – Žaba

28.7. SUB – 21:30 h – Kvadrat

Ulaznice po cijeni od 25 kn možete nabaviti od 3. srpnja na blagajni kina Europa, Varšavska 3 ili putem web stranice kupiulaznicu.kinoeuropa.hr, a od 20. srpnja na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, Dubravkin put b. b. (radno vrijeme: 19:30-21:15 h).


Komentari