‘ZAGREB ENERGY CONFERENCE’: Električna vozila, podvodni roboti i dronovi

Odjel za energetiku Studentskog ogranka IEEE Zagreb i ove godine organizira Zagreb Energy Conference (ZEC).

Konferencija će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 8. do 10. prosinca 2016. godine. Prošle godine udruga je za organizaciju ovog događaja dobila Rektorovu nagradu. Motivirana tim uspjehom, odlučila je ovogodišnji produžiti s dva na tri dana.

IEEE studentski ogranak Zagreb dio je IEEE-a (Institute of Electrical and Electronics Engineers), neprofitne udruge osnovane 1884. godine u Sjedinjenim Američkim Državama s ciljem promicanja inženjerstva. S vremenom se razvila u najveće svjetsko stručno udruženje elektrotehničara.

Novosti u svijetu energetike

Prvog je dana planiran izlet u Podravinu. Posjetit će se tvrtka Ducati komponenti d.o.o. u Ludbregu te hidroelektrana Dubrava na rijeci Dravi. Drugi dan će se na fakultetu održati predavanja. Osim energetičarskih tema poput Europske energetske unije i održive energetike, predavači će govoriti i o električnim vozilima, podvodnim robotima te dronovima (i to najvećima na svijetu). Među predavačima ističemo prof. dr. sc. Davora Škrleca, hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu. Prijepodnevni sati posljednjeg dana rezervirani su za radionice.

Konferencija je namijenjena svima koji žele saznati što je novo u svijetu energetike, ali i drugim znatiželjnicima. Zainteresirani mogu birati između dva paketa: plavog, koji uključuje predavanja i radionice te je besplatan, i zelenog, koji osim predavanja i radionica uključuje i izlet te službenu majicu konferencije, a sve to za samo 80 kuna.

Prijaviti se možete na poveznici.


Komentari