ZAGREB DOBIVA SKULPTURE OD SLAME: Art Park predstavlja dvodnevni land art atelje

FOTO: Ivan Ramađa

Remek djela od slame bit će sastavni dio galerije na otvorenom sve do 02. listopada.

U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza magistar kiparstva iz Osijeka Nikola Faller i njegova udruga ‘Slama’ u Art Parku kraj Tomićeve predstavit će jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala. Njegova remek djela do 02. listopada činit će sastavni dio ove galerije na otvorenom.

#spancirfest #slamonija #slama @nikolafaller #parkkreative #strawsculptures #strawhouse #workshop

Fotografiju objavljuje Slama (@slama_udruga)

Nikoline umjetnine uvode u land art – područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo, piše Zagreb.hr.

Cilj udruge ‘Slama’ zapravo je promicanje ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

Gotove skulpture mogu se vidjeti u zagrebačkom Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.


Komentari