‘Zagorje – Bajka na dlanu’ još danas u centru Zagreba

hr.wikipedia.org

“Nije ovo samo zagorska bajka na dlanu, nego je to bajka cijele Hrvatske”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na osmoj manifestaciji Krapinsko-zagorske županije “100 posto zagorsko”, 120 izlagača predstavit će turističku ponudu, bogatu kulturnu baštinu i gastronomske delicije Hrvatskog zagorja, a tijekom dvodnevnog programa organiziran je i kulturno-zabavni program u kojem sudjeluje tristotinjak izvođača, rečeno je u petak na Trgu bana Jelačića na otvorenju manifestacije.

“Zagorje je bajka na dlanu sa svojom ljepotom, kulturom i baštinom, što će prezentirati tristotinjak izvođača i 120 izlagača u Zagrebu”, kazao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Naglašava da je “100 posto zagorsko” njihova najveća manifestacija u Zagrebu koju su građani toliko zavoljeli da se počela širiti po cijeloj Hrvatskoj – na Rijeku i Vukovar, a od sljedeće godine dolazi i u Pulu.

“Zagreb glavni grad Hrvatske, grad koji je na dnevnoj razini vezan s našom županijom i iz kojeg imamo najviše gostiju, grad u kojem se školuju naša djeca, najmanje što možemo učiniti je da predstavimo svoju eno-gastronomsku i turističku ponudu”, rekao je Kolar.

Potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić izrazio je zadovoljstvo što je župan manifestaciju proširio i u druge dijelove Hrvatske.

“Od ponude igračaka, hrane i pića do 120 proizvođača domaćih autohtonih proizvoda, sve je to dokaz kvalitete zagorskog brenda. Ali zapravo je najvažnije da građani probaju i kupe te proizvode, pa posjete Zagorje i potroše svoj novac”, kazao je kroz šalu Hajdaš Dončić.

“Nije ovo samo zagorska bajka na dlanu, nego je to bajka cijele Hrvatske”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i otvorio manifestaciju u društvu nekadašnje županice Krapinsko-zagorske županije Vlaste Hubicki i župana Kolara.

Pozvao je građane da dođu i probaju zagorske delicije, predlažući kombinaciju zagorskih štrukli i pravog zagorskog gemišta.

Posjetiteljima se nude zagorski štrukli, tradicionalni babičini kolači, bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije, likeri, sirevi, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, a tu su i neizbježni licitari i tradicijske igračke. Manifestacija prodajno-izložbenog karaktera bit će otvorena 15. i 16. rujna.


Komentari