ZADNJA SVIRKA U MSU: Očekuju vas Davor Gobac i Psihomodo Pop

Facebook

ŠTO: Koncert Psihomodo Popa

KADA: subota 23. srpnja 2016. u 21 sat

GDJE: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17

Psihomodo Pop – official svoj glazbeni izričaj grade na čvrstim post punk rock temeljima, a od samih početaka im je bila važna odrednica. Žestoki i uvjerljivi koncertni nastupi, koji se mogu usporediti sa samim Rolling Stonesima, Ramonesima, Iggy Popom, očitim uzorima Psihomodovaca. Upravo je na koncertima Psihomodo Popa publika mogla na najbolji način vidjeti i osjetiti da rock’n’roll nije samo glazba nego i stil života, pa su tako baš zbog svog beskompromisnog pristupa u glazbenom i scenskom izrazu Psihomodo Pop čak pet godina imali status demo grupe.

Krajem 1988. godine izlazi im prvi album ‘Godina Zmaja’ koji ih odmah promovira kao jednu od vodećih grupa na tadašnjoj rock sceni. Hit-pjesma ‘Ja Volim Samo Sebe’ u brojnim je novinskim anketama proglašena pjesmom godine. Na albumu prvijencu se nalaze hitovi koji i dan danas pale i žare na Psihomodo live nastupima kao ‘Frida’, ‘Ramona’, ‘Nebo’, ‘Kad Sam Imao 16’, ‘Telegram Sam’ – pjesme koje su postale klasika domaćeg rocka.

Nakon uspješnih nastupa u Nizozemskoj na svjetski poznatim pozornicama Psihomodo Pop 1989. izdaje live album ‘Live In Amsterdam’. Treći studijski album ‘Tko Je Ubio Mickey Mousea’ izdaju 1992., a na njemu su, između ostalih, i pjesme koje je grupa izvela u brojnim dječjim TV emisijama, najveći hit kojeg Psihomodo i dan danas sviraju uživo je obrada Ramonesa ‘Volim Crtane Filmove’. Krajem 1993. Psihomodo izdaju novi album ‘Srebrne Svinje’ koji sadrži hitove ‘Osjećam Se Haj’, ‘Natrag U Garažu’ i obradu Rolling Stones klasika ‘Starfucker’. Krajem 1995. Psihomodo objavljuju album ‘Unpljugd’, koji je zapravo ‘The Best of’ snimljen na akustičnim instrumentima po uzoru na tada vrlo popularan trend u svijetu pod nazivom ‘Uplugged’. S ovog albuma skinuta je hit pjesma ‘Natrag U Garažu’ koji je 1996. godine bio najemitiraniji video spot na HTV-u kao i na drugim TV postajama. Album ‘Sextasy’ koji izlazi 1997. nije bio samo tonski zapis, već interaktivni CD sa podacima o članovima grupe i prigodnim igricama. Omot CD-a kojeg su izradili studio za dizajn ‘Božesačuvaj’ je nagraden Porinom, a hit pjesme ‘Bože Čuvaj Psihomodo’ i ‘Mila‘ postaju broj 1. na mnogim top listama. Bend 1999. objavljuje koncertni album ‘Eine Grosse Hit Parade’, a 2000. godine izlazi album pod naslovom ‘Debakl’ s kojeg su skinuta četiri singla za koje su snimljeni video spotovi: ‘Debakl’, ‘Baby’, ‘Duga Devetka’ i ‘Cijeli Sam Od Stakla’. Album ‘Debakl’ dobiva nagradu Porin za najbolji rock album. Svoju dvadesetu godišnjicu Psihomodo obilježavaju objavljivanjem duple ‘best of’ kompilacije ‘Tekućih 20’ na kojoj se na prvom CD-u nalazi presjek hitova a na drugom do tada neobjavljene snimke nastale uglavnom prije prvog albuma.

Psihomodo objavljuju novi studijski album ‘Plastic Fantastic‘ 2004., na kojem se nalaze hitovi ‘Linoleum Boy’, ‘Daj Mi Pusu’, ‘Lagano Padam’ i ‘Baš Kao’. Bend 2008. snima 12 novih pjesama za svoj novi album ‘Jeee! Jeee! Jeee!’ naslovljen po istoimenoj naslovnoj pjesmi, prepjevu klasike legendarnih punk rockera The Vibrators. Album ‘Čiribu Čiriba’ izdaju 2014. koji je iznjedrio 6 singlova. ‘Donna’ je 12 tjedana bila broj 1 na hrvatskim top listama, a ‘Bejbi’ i ‘Ona ludo pati’ također su među najslušanijim singlovima u eteru radio postaja te ‘Supstance’ i ‘Bunim se’. Album ‘Čiribu Čiriba‘ dobitnik je 5 Porina u kategorijama najboljeg video broja ‘Donna’ i ‘Bejbi’, Izvedbu Grupe s vokalom, najbolji Rock album i Album godine koji je doživio i svoje vinilno izdanje na kojem se nalazi i bonus track Grički izotop (live in Sax – Antena plugged)

U cijenu ulaznice za koncert Psihomodo Pop uključena je i projekcija filma iz ciklusa Best of Metropolis, hvaljena francuska drama „Vikendi“.

VIKENDI (Week-ends), red. Anne Villaceque, 2014., 90 min., gl. Karin Viard, Noémie Lvovsky, Jacques Gamblin, Ulrich Tukur
Dovoljno je uistinu malo da pokvari vikend na selu. Zbog jednog običnog nesporazuma na parkiralištu supermarketa i krive reakcije nastane totalni kaos. Christiane više ništa ne ide kako treba. Jean ju je ostavio. Sylvette i Ulrich, njezini prijatelji oduvijek, nisu joj više tako bliski. Sve se srušilo. Ali život je uvijek pun iznenađenja
Distributer: Francuski institut u Hrvatskoj

Projekcije filma su u subotu, 23.7. u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a.
Napomena: broj sjedala u dvorani Gorgona je ograničen i sjedala nisu numerirana. Molimo posjetitelje da prilikom dolaska na projekcije filma u 18 i 20 sati zauzmu prvo slobodno mjesto u dvorani.

U cijenu ulaznice za koncert Psihomodo Popa i film „Vikendi“, Ljeto u MSU također uključuje i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa.
Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016., i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław je do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, da bi u sljedećem desetljeću — u godinama izvanrednog stanja — postao žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Izložba „Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa“ predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana.

ULAZNICE za koncert Psihomodo Pop + film Vikendi + posjet izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa su 85 kuna i mogu se kupiti putem sustava Eventim. Cijena ulaznice na sami dan koncerta iznosti 95 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

Napominjemo da je broj ulaznica za koncert ograničen – stoga požurite!

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Komentari