Zabava na gradskom asfaltu: Zbog ovog se veselimo rujnu u Zagrebu

Facebook/Zagreb Burger Festival

Razigrani i zanimljivi događaji i festivali dolaze nam s prvim danima rujna.

Polako nam se približava kraj ljeta, a na gradske ulice vraća se život. Vjerujemo, oni koji iza sebe ostavljaju tople ljetne dane na obali Jadrana, na rujan u Zagrebu ne gledaju s osmijehom. Međutim, razigrani i zanimljivi događaji i festivali koji nam dolaze s prvim danima rujna, doista su razlog zbog kojeg bi trebali izbjeći postmorsku depresiju.

Početkom rujna, Strossom će još uvijek vladati pariški duh. Na vas čekaju pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor , neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.

Screen on the green

SCREEN on the GREEN je filmski piknik koji se sedmu godinu za redom održava u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima, događaj koji je kroz godine postao neizostavan dio zagrebačke “ljetne kulturne scene”. Projekcije startaju već 31. 8, a festival je dostupan široj publici različitih filmskih preferencija. Ugodnu atmosferu toplih ljetnih večeri osigurava velik broj filmova domaće i strane produkcije.

Foto: Matija Kljunak/Screen on the green
Foto: Matija Kljunak/Screen on the green

S obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u filmskom i glazbenom programu. Posjetitelji će se na ovaj način dodatno upoznati s nekima od najljepših zagrebačkih javnih prostora kojima ovaj filmski festival daje dodatnu funkciju i pretvara ih u ono što u svojoj naravi i jesu, mjesta za opuštanje i zabavu.

Food Film Festival Zagreb, Zrinjevac

Jedan od omiljenih zagrebačkih festivala 8. rujna nam se vraća u svom punom sjaju. Ljetni gurmanski festival na otvorenom posvećen je filmovima u kojima hrana igra glavnu ulogu. Posjetiteljima garantira nezaboravno filmsko gastro iskustvo koje povezuje dvije umjetnosti – filmsku s onom spravljanja hrane.

Festival se sastoji od prezentacije najboljih i najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarna i vinoteka uz večernje projekcije foodie filmova poput Paklena kuhinja, Jiro dreams of sushi, Mostly Martha, Sideways na otvorenom uz koje posjetitelji mogu uživati u prigodnim CCFFF menijima.

Film Food Festival/Facebook
Film Food Festival/Facebook

Uz zanimljivo iće i piće po izrazito povoljnim cijenama naših gastro kućica te najpoznatije foodie filmove, na FFF-u održavat će se i kulinarske i vinske radionice te gastro promocije…

Svi posjetitelji doživjet će višeosjetilno iskustvo gdje će najbolji zagrebački bistroi i restorani pripremati hranu koja se priprema i na velikom platnu.

Zagreb Burger Festival, Strossmayerov trg

Zagreb Burger Festival koji se održava od 14. do 24.09. predstavlja slasne, mirisne, okusno ukusne burgere u raznoraznim varijantama, sve jedan finiji od drugog.

Facebook/Zagreb Burger Festival
Facebook/Zagreb Burger Festival

Očekuje vas čak 11 dana burgerskih gurmanluka, a najbolji će burgermajstori s velikom strašću spravljati prefine, preukusne , precool burgere koji će rasplesati vaše okusne pupoljke.

Ovaj festival Zagrepčanima se prvi put predstavio lani te oduševio posjetitelje


Komentari