Za dva dana počinje Tjedan svemira u Zagrebu

U tijeku Tjedna svemira od srijede 4. listopada do petka 6. listopada očekuju vas interesantna predavanja u Planetariju

U srijedu, 4. listopada 2017. u 18 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:
SVEMIRSKA ERA ČOVJEČANSTVA 1. DIO
Predavač je Ante Radonić.

U četvrtak, 5. listopada 2017. u 18 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:
SVEMIRSKA ERA ČOVJEČANSTVA 2. DIO
Predavač je Ante Radonić.

Dana 4. listopada navršava se točno 60 godina od kako smo praktično ušli u svemirsku eru. Tog dana lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit “Sputnik – 1”. Do danas je izvedeno preko pet tisuća lansiranja različitih letjelica. Osvrnut ćemo se na neke povijesne misije. Koliko smo danas ovisni o svemirskoj tehnologiji? Taj napredak omogućio nam je da bolje shvatimo gdje smo mi u svemiru i kakvi se sve procesi odigravaju daleko od nas.. Na kraju posjetitelji će moći postavljati pitanja o svemiru i svemirskim letovima.

U petak, 6. listopada 2017. u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu: UPOZNAJMO SVEMIR
Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija.

Na predavanju će biti riječi o najvažnijim otkrićima koja su nam pomogla da bolje razumijemo svemir, o zvijezdama i galaksijama te o načinu određivanja udaljenosti do njih. Kako se naša saznanja o svemiru svakodnevno mijenjaju, tako raste i broj modela kojima se on pokušava bolje objasniti što razvija i nove ideje u boljem razumijevanju svemirskog prostranstva.
Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen.


Komentari