Vrhunske izložbene mačke iz cijele Europe za vikend u Westagateu

178 vrhunskih izložbenih mačaka bit će prikazano na međunarodnim izložbama koje u subotu i nedjelju u Westgate Shopping Cityju organizira Savez felinoloških društava Hrvatske.

Prva ovogodišnja izložba pobudila je veliki interes i domaćih i stranih felinologa, pa su osim domaćih uzgajivača stigle prijave iz Italije, Češke, Slovenije, Austrije, Slovačke, Mađarske ali i Švedske, ističu u Savezu. Posebno se među domaćim izlagačima iščekuje proglašenje nacionalnih pobjednika za 2017. godinu, odnosno najuspješnijih mačaka prema plasmanu na izložbama tijekom prošle godine koje je na programu u subotu.

Predstavit će se ukupno 18 pasmina: Egzota, Maine Coon, Američki Curl, Neva Maskerada, Snowshoe, Ragdoll, Sibirska, Bengalska, Tajlandska, Perzijska mačka, Ruska plava, Britanska kratkodlaka mačka i Norveška šumska mačka te rijetke pasmine Sfinks, Ocicat i Kurillski bobteil. Njima će ravnopravno za sudačkim stolom konkurirati Domaća kratkodlaka i Domaća dugodlaka mačka.

Iako je uvriježeno mišljenje kako su na izložbama u konkurenciji za titulu najljepše isključivo pasminske mačke, u Savezu ističu primjer Mac Jacka, domaće mačke koja će biti proglašena nacionalnim pobjednikom drugu godinu zaredom. Rođena u lipnju 2015. sa svega nekoliko dana je odbačena u kantu za smeće na benzinskoj postaji gdje ju je slučajno pronašla veterinarka Tamara Stipetić. Spasila ju je, udomila i počela voditi na izložbe na kojima je očarala i suce i posjetitelje i redovito pobjeđivala u svojoj kategoriji te stekla laskavu titulu nacionalnog šampiona i u 2016. i u 2017. godini, navode iz Saveza.

Izložbe će trajati u subotu od 12 do 21 sat i u nedjelju od 10 do 18 sati. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati. Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna. Srdačan pozdrav i za sve informacije slobodno me kontaktirajte,


Komentari