VRHUNSKA IMENA ZA ZAGREB GUITAR FESTU: Nakon dugo godina vraća nam se svjetski poznati duo!

Facebook

Zagrebačka škola klasične gitare u svijetu uživa veliki ugled. Ovaj festival zamišljen je kako bi Zagreb potvrdio svoje mjesto na svjetskoj gitarističkoj sceni te kako bi djeci pružio neprocjenjiv doživljaj i motiv za danje bavljenje glazbom.

Zagreb Guitar Festival stručna je manifestacija koja u glavnom gradu Hrvatske okuplja ljubitelje gitare, učenike, studente, profesore te renomirane goste – predavače, članove žirija i koncert majstore.

Drugo izdanje Zagreb guitar Festivala održat će se od 11. – 14. veljače 2016.godine u Studentskom Centru u Zagrebu. Kroz 4 dana sudionici festivala moći će prisustvovati kvalitetnim predavanjima, radionicama, koncertima te posjetiti izložbu gitare i gitarske opreme, stoji na službenim stranicama festivala. Unutar bogatog ponuđenog sadržaja sudionici sami izabiru način sudjelovanja i aktivnosti te kreiraju svoj festivalski dan (natjecanje, individualne majstorske radionice, slušanje predavanja). Za trajanja Zagreb guitar festivala svaki dan se održava orkestar gitara i jazz &world music radionice – grupno muiziciranje na koje su pozvani svi sudionici festivala. Večer je rezervirana za vrhunske koncerte nakon kojih odlazimo na opuštajuća večernja druženja uz jazz glazbu.

Zagrebačka škola klasične gitare u svijetu uživa veliki ugled. Ovaj festival zamišljen je kako bi Zagreb potvrdio svoje mjesto na svjetskoj gitarističkoj sceni te kako bi djeci pružio neprocjenjiv doživljaj i motiv za danje bavljenje glazbom.

Polazna ideja festivala je da se kroz edukaciju, glazbu i međusobno druženje svaki sudionik festivala osjeti kao neizostavni dio velikog projekta. Bogat sadržaj festivala i veliki izbor aktivnosti rezultat je želje da okupimo širok spektar gitarista koji se kroz glazbu međusobno motiviraju i pozitivno utječu jedni na druge.

Nakon otvaranja festivala u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se koncert nagrađivanog sastava Zagrebački gitarski trio, a u koncertnoj dvorani Muzičke akademije, 12. veljače održat će se dva koncerta na kojima će nastupiti proslavljena gitaristička imena.

Na prvom će nastupiti poljeski virtuoz Lukasz Kuropacewski, jedan od najboljih klasičara na svijetu, dok će u programu renesansnih, baroknih i suvremenih autora zasvirati Zagrebački gitaristički kvartet.

Osim njih publika će moći uživati u koncertnim majstorijama briljantna gitarističkog dua Dukić – Brčić,  u koncertu jednog od najboljih mladih hrvatskih gitarista Petrita Cekua, Kvarteta Sebastian kao i jazz gitarista Darka Jurkovića Charlieja.

Veliko iznenađenje je ponovni dolazak gitarističkog dvojca Stefanovski – Tadić koji će nastupiti 13. veljače u Kinu SC-a.

 


Komentari