VRATITE SE U ANTIČKO DOBA: Jahanje konja, mala škola latinskog, stari zanati i brojni drugi sadržaji

XIII Legia Andautonija / Facebook

Jahanje, mala škola latinskog, rimska tržnica, dobra hrana i povratak u antičko doba.

“Dionizijske svečanosti” održavaju se na arheološkom nalazištu u Ščitarjevu. U subotu, 12. rujna uplovite u antički svijet. Prava turistička atrakcija na području Velike Gorice, a ubraja se u jedan jedan od rijetkih arheoloških antičkih lokaliteta koje se uređenošću može mjeriti sa sličnim lokalitetima u Europi.

Manifestacije je doprinos Udruge Andautonija koja sa svojim bogatim i povijesno baziranim pripremljenim programom dočaravaju barem za jedan trenutak “antiku”u Šćitarjevu i tako daju publici iluziju Andautonije “uživo”! Uz temeljni sadržaj (program za djecu, rimska tržnica, rimska i tradicionalna hrana, stari zanati, izložba vina, rimski logor, antički nogomet, …..) pripremaju svake godine jedan centralni (novi) sadržaj kao glavnu atrakciju manifestacije. Cijeli događaj se odvija pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Velike Gorice ,Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

POČETAK MANIFESTACIJE u 11.00 sati
ZAVRŠETAK MANIFESTACIJE u 19.00 sati

Od 20.00 sati na dalje slijedi zabavni program uz grupu SATURNUS BAND, a ulaz je besplatan. Za detalje programa kliknite ovdje.


Komentari