VOLIŠ PISATI, A NEMAŠ GDJE? Prijavi se već danas i postani dio Kulturpunktove novinarske školice!

Pixabay

Program je usmjeren na usvajanje vještina u pisanim i zvučnim formama novinarskog izražavanja.

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora u području novinarstva, platforma za pitanja kulture, medija i društva KURZIV, organizira se edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnostiKulturpunktova novinarska školica, donosi Kulturpunkt.hr

Usavršavanje novinarskog znanja

Program Školice usredotočuje se na suvremene vizualne, izvedbene umjetničke prakse, kulturne politike i okvir unutar kojeg se te prakse razvijaju. Polaznici će također imati priliku usavršiti svoje znanje o medijskoj politici i pismenosti. Program je usmjeren na upoznavanje i usvajanje vještina u pisanim te zvučnim formama novinarskog izražavanja. Važan dio programa čini i praktični rad uz izravnu mentorsku podršku te objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr, ali i portalima partnerskih organizacija. 

Prijave traju do 19. rujna

Program će se održavati u trajanju od listopada 2016. do veljače 2017. u prostorima net.kulturnog kluba mama i kluba Booksa. Predavanja i radionice pisanog novinarstva održavat će se ponedjeljkom i srijedom u večernjem terminu, dok će se radionice radijskog novinarstva održavati u tri subotnja termina. Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 20 do 30 godina.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom “Prijava za novinarsku školicu” najkasnije do 19. rujna.


Komentari