Vojni logor, viteške borbe, raznovrsne predstave… Bliže se XIII. Srednjovjekovni dani na Medvednici!

Javna ustanova “Park prirode Medvednica” održava kulturno-turističku manifestaciju XIII. Srednjovjekovni dani na Medvednici 29. i 30. rujna 2018., u subotu i nedjelju, od 12:00 do 18:00 sati pod pokroviteljstvom Turističke Zajednice Grada Zagreba.

Ova tradicionalana manifestacija ove će se godine održati u Parku prirode Medvednica kod Rudnika Zrinski* na području koje se naziva Rudarski vrt, a sve se nalazi u blizini planinarskog doma Grafičar.

Program:

Posjetitelje očekuju raznovrsne predstave (Dolazak gospodara, Napad razbojnika na Rudnik Zrinski, Suđenje coprnici) u kojima se bore vitezovi s mačevima, buzdovanima, helebaradama, sjekirama…

vojnom logoru moći će proučiti vitešku opremu: lukove, buzdovane, helebarde, koplja, drvene klade, mačeve, sjekire, škrinje, zastave, oklope… a luk i strijelu će moći i koristiti na radionicama streličarenja dok najhrabriji mogu isprobati sprave za mučenje.

Uz vojni logor bit će i uprizorenje srednjovjekovne kuhinje, a moći će se počastiti grahom ili gulašom iz zdjelica od kruha baš kao što se jelo u srednjem vijeku.

Dodatna atrakcija (u pauzama između predstava) bit će posjeti rudniku Zrinski u kojem će posjetitelji sresti prave srednjovjekovne rudare u potrazi za srebrom.

Vitezovi će pripremiti izvođenje glasnog pucanja iz srednjovejkovnih pušaka, arkebuze, kukača i topova.

Sa žonglerom Triljom IV u lakrdijaškom nastupu vježbat ćemo trbušnjake smijući se do suza.

Tijekom događanja bit će predstavjena i bogata ponuda lokalnih OPG-ova te stari zanati na srednjovjekovnom sajmu, a sve će pratiti srednjovjekovna glazba.

Ulaz na festival: slobodan

Ulaz u Rudnik Zrinski: 20,00kn

Kako doći?

Za potpuno iskorišten dan i doživljaj preporučamo dolazak pješice, za sve koji imaju “dobar” izgovor ostaje prijevoz autobusima ZETa (polasci s Mihaljevca svaki puni sat), a za one sa stvarnim izgovorom moguć je i dolazak automobilom ali broj parkirnih mjesta je ograničen pa bolje izbjegnite taj stres!

Za dodatne informacije možete kontaktirati Rukovoditeljicu odsjeka za promidžbene aktivnosti, prodaju i turističku djelatnost, Andreju Kostelić na 099 2192 322 ili voditelja edukacije Denisa Kovačića 0992192317.


Komentari