VIZUALNI UŽITAK PRAVE ČAROLIJE ZA NAJMLAĐE: Predstava ‘Priča o svjetlu’

Ciklus predstava za najmanju publiku.

Nakon Priče o oblaku i Priče o kotaču, Mala scena pripremila je i treću priču u ciklusu predstava za najmanju publiku, onu od 1,5 godina naviše: Priču o svjetlu.

Ivica Šmić predstavom produbljuje svoje istraživanje mogućnosti komunikacije s najmanjom publikom.

Svjetlost je, kao i gravitacija (kojom smo se bavili u našim slavnim Padobranicima), posvuda oko nas. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama: mrak ne postoji, već samo nedostatak svjetla zamračuje nam vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas – od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

Svjetlost stvara nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak prave čarolije. No, dualizam svjetlost – mrak pruža i mogućnost razmišljanja o unutarnjim, duhovnim svjetlima koja nas prožimaju, o dobru i zlu, o prosvjetljenju i spoznajama koje poput zvijezda u nama pokazuju put kojim se svako dijete, a i mi odrasli krećemo. Ta ogromna tema, naizgled prevelika za malenu djecu koja još ne poznaju ni osnovne oblike, a kamoli metafiziku života, velika je prilika za istraživanja mogućnosti komunikacije s djecom putem niza simbola i vizualnih senzacija te unutarnjih poticaja.

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

Predstava traje 35 minuta i igra se u Maloj sceni za najviše 40 gledatelja, a u vrtićkim prostorima za najviše 50 gledatelja.

Cijena ulaznice: 35 kuna za slobodnu prodaju, 30 kuna za grupe od najmanje 30 osoba.


Komentari