Viljenjaci, ljudi-mačke i druge čudesne rase dolaze u dvorac Lukavec

Višen Tadić

Od 27. do 29. listopada 2017. godine, prekrasni dvorac Lukavec ugostit će vilenjake, ljude-mačke i ostale čudesne rase iz diljem svijeta popularnog serijala fantazijskih računalnih igara, “The Elder Scrolls”.

Organizatori ovog događaja članovi su Društva za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus, neprofitne organizacije koja se bavi poticanjem stvaralaštva mladih, neafirmiranih umjetnika na području kazališne i filmske djelatnosti.

Budući da LARP kao forma od sudionika zahtijeva improvizaciju, razvoj uloge i druge glumačke metode, ovaj događaj predstavlja iznimnu priliku sudionicima za jedinstveni doživljaj života u nekom drugom, magičnom svijetu. Ovaj će događaj, nakon višemjesečnih priprema, ugostiti pedesetak sudionika iz brojnih europskih država poput Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Poljske i Španjolske. Kroz tri dana intenzivne igre sudionici će, u filmski spektakularnom okruženju, sudjelovati u političkim intrigama, dvorskim dramama i čarobnim pothvatima, te će kroz diplomaciju i prijevaru graditi kompleksnu priču punu neočekivanih prevrata.

LARP je oblik igre uloga koji kombinira metode psihodrame i improvizacije, i tijekom koje sudionici, uživljavajući se u uloge iz odabranog svijeta, zajednički stvaraju kompleksnu priču.

Za razliku od kazališnih izvedbi, larp nije otvoren za javnost – sudionici su ujedno i sami sebi publika. Cilj larpa jest ispričati određenu priču, te omogućiti sudionicima maksimalno uživljavanje u ulogu i svijet, odnosno imerziju koja omogućava jedinstveno iskustvo nalik sudjelovanja u filmskom spektaklu.

Društvo Cygnus udruga je koja se bavi pretežno radom s umjetnicima i kreativcima amaterima na stvaranju njihovih autorskih djela na području kazališne i filmske umjetnosti. Od 2015. godine Društvo Cygnus produciralo je 4 predstave i jedan kratkometražni igrani film, te su organizirali uspješnu jednodnevnu konvenciju “Zakon Igre” na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.


Komentari