VIII. MEĐUNARODNI FESTIVAL KOMORNE GLAZBE ‘MUSICA MAXIMA’: Posebni gosti Vlatko Stefanovski i Maxim Fedotov

FOTO: Press

Najljepši zvukovi  u izvedbi vrhunskih glazbenika u Muzeju Mimara.

Osmo izdanje Međunarodnog festivala komorne glazbe „Musica Maxima“ ove godine održava se od 27. do 03.10. u, za festival već tradicionalnom, prostoru Muzeja Mimara. Svečano otvaranje u utorak 27.9.2016., 20 sati, obilježit će izvedbe Maxima Fedotova, Gordane Iosifove-Nedelkovske, Galine Petrove te niz drugih glazbenika koji će izvoditi djela J.S. Bacha, P. de Sarasatea, E. Greiga, S. Rachmaninoffa te A. Vivaldija.

Utorak, 28.09. donosi nam tradicionalnu matineju mladih hrvatskih glazbenih laureata, s početkom u 17:30.

Festival Musica Maxima nastao je kao rezultat višegodišnje suradnje voditelja Zagrebačkog komornog orkestra Mladena Dervenkara i ruskog violinskog virtuoza Maxima Fedotova, a u proteklim izdanjima ugostio je neka od najvećih svjetskih imena ozbiljne glazbe kao što su Elena Denisova, Alexei Kornienko, Francois Weigel, David Geringas, Vedrana Kovač, Sandro De Palma i drugi. Zagrebački komorni orkestar čine entuzijasti koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici približiti ljepotu ozbiljnih nota. Orkestar su prije dvanaest godina osnovali violinisti Mladen Dervenkar i Marko Mađarić s petnaest vrhunski obrazovanih gudača Muzičke akademije u Zagrebu, a s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole i komornog orkestra kojeg je prvotno okupio Rudolf Matz davne 1937.

Poseban gost festivala je poznati makedonski gitaristički virtuoz Vladimir Vlatko Stefanovski koji će sa Zagrebačkim komornim orkestrom pod ravnanjem Maxima Fedotova izvoditi djela izvorne makedonske glazbe te tako i zatvoriti festival 03.10.2016. u kinu Studentskog centra u 20 sati.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti na blagajni Muzeja Mimara u uredovno vrijeme muzeja te jedan sat prije početka koncerta. Cijena ulaznica je 70,00 kn, dok je za đake, studente i umirovljenike cijena 40,00 kn.

Program pogledajte na poveznici.


Komentari