(VIDEO) Rokenrol, zabava i kampiranje u zagorskoj oazi: Donosimo deset razloga zašto ne smijete propustiti ovogodišnji Hoomstock

Hum na Sutli nije poznat samo po gospodarstvu, staklarskoj tradiciji, humskom govoru i prvoj klupi za dojenje! 

Mali festival u Humu, malom mjestu tik uz slovensku granicu i rijeku Sutlu, samo 45 minuta vožnje udaljenom od Zagreba, malen je samo na papiru – line up koji je Humska udruga ove godine složila bez problema može parirati svakom većem festivalu.

Spustite prozore, skrenite na staru cestu i uz vjetar u kosi 24. i 25. kolovoza dovezite se u Hum na Sutli.

Humska udruga mladih već 13. godinu zaredom organizira glazbeni festival Hoomstock. Cilj je upoznati svakog zaljubljenika u glazbu s različitim bendovima koji nastupaju na našoj rastućoj glazbenoj sceni.

Trinaesto izdanje Hoomstocka će ponovno okupiti različite domaće, ali i strane bendove koji će ovo ljeto svojom kreativnošću oživjeti i zatresti Hum na Sutli te vas natjerati iz klimatiziranih domova na noćni ples i druženje.


Program možete vidjeti ovdje.

Ove će godine na 4 pozornice nastupiti 19 izvođača, a dosad su najavljeni Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August.

Ovo je 10 novih razloga zašto kraj kolovoza provesti u Humu na Sutli:

1. Rezerve – neće grijati klupu, dolaze iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka, a sa svojim novim albumom “Ravno u zamku” već su uhvatili kritičare i publiku. Poslušaj kako ih nije briga za zvijezde. (Link)

2. Dogs in Kavala – momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Humska ih jedva čeka. Poslušaj zašto je tome tako. (Link)

3. Tús Nua – djevojke koje su s albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica na Hoomstocku će u hladu krošanja parka izvoditi ove sanjive melodije. (Link)

4. Bruto Geto – njih ima tisuće pa organizator smatra da će već toga dana kapacitet pucati po šavovima. Rakuni dolaze, nemoj reći da ti nisu rekli. (Link)

5. Mary May – djevojka koja je objavila jednu pjesmu i bacila sve na koljena. Želiš biti među prvima koji će je čuti uživo, vjeruj nam. (Link)

6. Harvo Jay – kad te uhvati tuga jer shvatiš da je Hoomstock za tek 2 mjeseca, utješi se njihovim Sokom od Agonije i činjenicom da ćeš ih moći i uživo poslušati u Humu. (Link)

7. The Guru Guru – bila je dovoljna jedna večer na MENT-u da ovi Belgijanci izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Poslušaj kakve slatkiše donose sa sobom (nisu čokolade, ali je nešto za popiti). (Link)

8. MRFY – još jedan ubod s MENT-a, ovi Slovenci već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to. (Link)

9. Pat Tern – nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime i više nije tako melankoličan. Ovo je iz razdoblja kad je bio mlađi i neozbiljniji pa hajde da vidimo što je to pripremio za Hoomstock. (Link)

10. Home Conflict – ekipa koja je pobijedila na natječaju i dobila wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom. (Link)

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 90 kuna. Fizičke ulaznice u prodaji su od petka, 15. lipnja u Rockmarku (Berislavićeva 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), Hostelu Barrock (Magistratska 36, Krapina), Pivnici Cantina (Klenovec Humski 86) i Krčmi Polanović w. Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok). Za više informacija pratite službenu Facebook stranicu i event.

Livada puna plastičnih čaša nakon festivala? Ne i na Hoomstocku!

Komentari

loading...
-->