(VIDEO/FOTO) Severina koncert završila uz suzama: ‘Ovo je za sve majke i svu našu djecu’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Najemotivniji trenutak večeri bio je pred sam kraj koncerta kada je Severina otpjevala svoju najnoviju pjesmu ‘Rođeno moje’ koje je posvetila sinu Aleksandru.

‘Ovo je za sve majke i svu našu djecu’, kazala je uplakana pjevačica koja je nakon dirljive izvedbe nagrađena gromoglasnim aplauzom.

‘Seve, svi smo uz tebe’, uzvikivali su obožavatelji iz publike i tako pjevačici još jednom dali podršku u teškom razdoblju koje trenutno prolazi.

Severinin ‘The Magic Tour’ započeo je na najspektakularniji mogući način premijerno u Splitu 16. studenog, a potom u Beogradu pa sada u Zagrebu, u sklopu turneje, predstavljeno sve ono na čemu je proteklih mjeseci, na čelu sa Severinom, radilo čak 100 ljudi, među kojima posebne zasluge nose još i talentirani slovenski redatelj Nejc Levstik, poznat po dosad brojnim uspješnim inozemnim projektima, koreograf Matic Zadravec, s kojim je Severina surađivala i na prethodnoj ‘Dobrodošao u klub’ turneji, dizajner kostima Peter Movrin, koji je u svojoj karijeri imao prilike raditi za velika imena poput McQueena, Miu Miu, Beyonce, Lady Gage, Björk, a ovom prilikom je snage udružio s također uspješnim dizajnerom Metodom Črešnarom.

Poseban gost večeri bio je dječak čarobnog glasa Ljubomir Ljuba Stanković koji je nakon splitske arene rasplakao i zagrebačku emotivnom izvedbom Oliverove ‘Cesarice’. Iako mu je tek sedam godina Ljuba iza sebe ima već duet sa Severinom i to za pjesmu ‘Tutorial’.


‘Hvala svima što ste mislili na mene. Poseban je osjećaj da si nekome u mislima, da te razumiju i da znaju “o čemu se tu radi.” Hvala svim javnim osobama i svim nepoznatima koji su mi dali podršku. U svakom sam vašem slovu osjetila po jednu malu molitvu. Hvala Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i hvala svim ljudima koji žive u dijaspori. Hvala svim ne samo pametnim i pismenim, nego i oljuđenim koji su i javno pisali o ovome, hvala Vedrani Rudan, Miljenku Jergoviću, Mirjani Bobić Mojsilović, Neli Vlašić. Slali su mi vaše tekstove kao vjetar u leđa u ovom moru tuge u cijeloj regiji. Vidimo se večeras u Areni Zagreb. Volim vas i molim vas, večeras samo veselje i ljubav’, napisala je Severina uoči nastupa.

Iako se po ovacijama činilo kako publika neće dati da se koncert ikada završi, u dva i pol sata stalo je sve ono što je čak 100 ljudi, na čelu sa Severinom, pripremalo nekoliko mjeseci. Najveći Severinini hitovi, izvedeni uz pratnju 15 vrhunskih glazbenika, 20 uvježbanih koreografija u izvedbi 16 najboljih regionalnih plesača i plesačica, čarobni kostimi koji se doslovno transformiraju iz jednog u drugi, dosad neviđeni light na ovim prostorima te video pozadine, dodatno su začinili ono najbitnije, što je vidno isijavalo iz Severine, a to je čista emocija. Emocija koja je povezivala više od 20 tisuća ljudi i jednu Severinu, koja je ovim koncertom oborila rekord posjećenosti Arene, srušivši svoj vlastiti iz 2013. godine.

Za sve one koji svoju ulaznicu, odnosno najtraženiji komadić papira u regiji, nisu uspjeli nabaviti do sada, mogu to učiniti ususret koncertu u Ljubljani, 21. prosinca, za koji je ostalo još jako malo mjesta.

Komentari

loading...
-->