Veliko natjecanje u hip hop plesu & afterparty

U petak i subotu 11.05. i 12.05., Metropolis klub u Zagrebu pretvorit će se u ogroman plesni podij koji će okupiti mnoge street plesače iz Hrvatske, ali i cijele Europe! Riječ je o plesnom projektu pod nazivom Spread The Culture koji organizira velike edukativno/natjecateljske plesne događaje u Hrvatskoj! Ove godine, NOSS (Not Ordinary Sneaker Store) odlučuje podržati event i čitavu inicijativu, prema tome kvaliteta eventa se uvelike diže na višu razinu!

Izrada: Skully&Friends (https://www.skullyandfriends.com/screen/overview/language/en)

FB event: https://www.facebook.com/events/528312057538099/

Zbog velike zainteresiranosti plesača, ali i publike, event je podijeljen na dva dana. U petak 11.05. s početkom u 19 sati održat će se kvalifikacije i top 32 u Metropolis klubu. U subotu u B Residence plesnom studiju, održavaju se plesne radionice 12 – 17 sati. Subota navečer od 21 sat rezervirana je za glavni događaj u Metropolis klubu – top 16 najboljih natjecatelja bori se za prvo mjesto, nakon čega slijedi afterparty s dodatnim popratnim sadržajima!

“Cilj nam je istaknuti ljepotu i važnost bavljenja sportom, u ovom slučaju plesom, poticanje umjetnosti, urbane kulture, nastojati proširiti kulturu plesa te izgraditi kvalitetniju plesnu platformu u Hrvatskoj za koju smatramo da ne dobiva dovoljno poticaja, a mnogo pruža.”

DJ Chill jedno je od najvažnijih imena Hip-Hop i klupske scene u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih Hip-Hop imena koja su došla posjetiti Hrvatsku i Sloveniju: Redman, Diamond, Sadat X, Inspektah deck (Wu-Tang Clan), Pete Rock, Dilated Peoples, Masta Ace & EMC, Sheek Louch (LOX), Edo G & Special Teamz, J-Ro (Tha Alkaholics), 50 Cent, Sugarhill Gang, Kurtis Blow, Melle Mel, itd. Isto tako, jedan je od voditelja, urednika i DJ-a na već sada legendarnoj emisiji “Mixtape Sessions” zagrebačkog Radia Student 100.5 fm, koju vodi već 7 godina. Dobitnik je tri nagrade (2007, 2008 i 2013) za najboljeg hrvatskog Hip-Hop DJ-a. U ljeto 2011. nastupio je kao prvi Hrvat na jednom od najvećih svjetskih Hip-Hop festivala na svijetu “Hip-Hop Kemp” u Češkoj.

Soundcloud: DJ Chill

Mixcloud: DJ Chill

“Mnogi hrvatski plesači kako bi bili što aktivniji i educiraniji odlaze na velike plesne kampove, radionice, seminare, natjecanja i sl. izvan zemlje. Mi im želimo omogućiti jednako toliko na ovim prostorima i dati plesnoj sceni u Hrvatskoj novu, veću dimenziju.”

Spread The Culture pokret je kojem je glavni fokus promicanje urbane plesne kulture. Stoga se u subotu 12.05. prije večernjeg nastavka natjecanja i partyja u plesnom studiju B-Residence održavaju tri hip hop radionice i svi su pozvani! Voditelji radionica su ujedno i suci na natjecanju. Riječ je vrhunskim europski/svjetski priznatim plesačima: Jade (Pariz), Gaddy (London) i Gašper (Ljubljanja).

FB event: https://www.facebook.com/events/170453850439102/

Spread The Culture pokret je kojeg čine: zajednica, edukacija i natjecanje. Organiziraju se velika natjecanja i edukacije koje su posjećene od strane domaćih i internacionalnih plesača. Ono što čini samu srž inicijative odnosi se na povezivanje mladih ljudi u plesu. Ovaj projekt vode mladi plesači, koji žele potaknuti mlade u Hrvatskoj na aktivnije bavljenje plesom koji pruža jako puno i kao sport i kao umjetnost. Cilj je istaknuti ljepotu i važnost bavljenja sportom, u ovom slučaju plesom, te nastojati proširiti kulturu plesa u Hrvatskoj.

Spread The Culture večeri poznate su po velikoj posjećenosti street plesača, stoga ne propustite ovaj jedinstveni događaj!


Komentari