Veliki izumi za male ljude: Tehnički muzej vodi najmlađe u avanturu života

Pexels / Ilustracija

Poletite na nezaboravnu avanturu i upoznajte povijest aviona te prve letače

U nastavku ciklusa radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE upoznati ćemo se sa poviješću aviona i prvim letačima. Kapetanica leta biti će Ivana Krizmanić.

Radionica LETI, LETI, LETI…AVION će se održati u subotu 30. rujna 2017. u vremenu od 10 do 11.30 sati.

Jeste li se ikad vozili avionom?

Ljudi su od davnina nastojali pronaći način da polete nebom poput ptica, no trebalo je proći puno vremena od prvih pokušaja letenja uz pomoć konstrukcije, koji su redovito završavali tragično po pilota, do prvih aviona dostupnih običnim ljudima. Zahvaljujući avionima danas možemo primjerice „skoknuti“ u London na vikend ili za otprilike 8,5 sati sletjeti u daleki kineski grad Peking udaljen 7641 km – vožnja autom do Pekinga trajala bi oko 95, a vlakom više od sto sati!

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla čuvaju se različiti avioni – školski, sportski, vojni… Kroz priču o izumu aviona i prvim letačima, s njima će vas upoznati glumica Ivana Krizmanić, a s vama će podijeliti i neka vlastita iskustva leta avionom.

Očekuje vas i zabavna radionica izrade maketa aviona i padobranaca!

Vežite se, polijećemo!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Broj sudionika je ograničen, a za radionicu je potrebno obavezno prijaviti se putem telefona 01/4881-643 ili e-maila [email protected]. Na radionicama je obavezna prisutnost odrasle osobe u pratnji djeteta.


Komentari