VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE: Put u svemir za najmlađe u Tehničkom muzeju

wikipedia

U nastavku ciklusa radionica “Veliki izumi za male ljude” Marko Makovičić povesti će vas na put u svemir.

U nastavku ciklusa radionica “Veliki izumi za male ljude” voditelj radionice Marko Makovičić povesti će vas na put u svemir. Radionica LET U SVEMIR će se održati u subotu 14. listopada 2017. u vremenu od 10 do 11.30 sati.

“Jeste li ikada gledali u nebo i pitali se što se nalazi iza oblaka, kako zvijezde izgledaju izbliza, zašto mjesec jedne večeri vidimo kao puni krug, a druge ne, ima li života na nekoj drugoj planeti… Ove subote lansirat ćemo se u daleka prostranstva svemira, a u tome će nam, ovog puta u ulozi iskusnog astronauta, pomoći svima poznati glumac Marko Makovičić. Marko će nam također otkriti i kada je i kako izumljena i lansirana prva svemirska letjelica, tko je bio prvi čovjek u svemiru, za što sve služe umjetni sateliti, kako se osjećaju astronauti pri letu u svemir, ima li života u svemiru i još, mnogo, mnogo toga.

Pripremili smo i posebnu radionicu u kojoj će posjetitelji imati priliku okušati se u izradi modela Sunca, Zemlje i Mjeseca te saznati kako nastaju dan i noć, zašto su dani nekad duži, a nekad kraći i kako Zemlja kruži oko Sunca, a Mjesec oko Zemlje. Oni kojima je nebo posebno drago, mogu nakon radionice još malo uživati u zvijezdama u muzejskom planetariju.

Pozdrav astronauti!”

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Broj sudionika je ograničen, a za radionicu je potrebno obavezno prijaviti se putem telefona 01/4881-643, 0174844 050 ili e-maila [email protected]. Na radionicama je obavezna prisutnost odrasle osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje.

 

Projekt je realiziran u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella.


Komentari