Velika proslava u Zagrebu: Sindikat policije ima razloga za slavlje!

Zeljko Puhovski / CROPIX
Sindikat policije Hrvatske (SPH) svečanom je akademijom obilježio 20. godišnjica osnutka, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović složio se kako su plaće policajaca premale te je najavio daljnje napore Ministarstva po pitanju povećanja plaća i opremanja policajaca.

“Suradnja sa Sindikatom policije Hrvatske iznimno je bitna zbog stvaranja pozitivnog radnog okruženja u Ministarstvu te u tom pogledu podupirem sindikalno stajalište kako je jedino zadovoljan policajac i dobar policajac”, rekao je Božinović. Tijekom dva desetljeća predanog rada i brige o pravima i interesima policijskih službenika, Sindikat je postao simbol za nepokolebljivo nastojanje da policijski službenici dobiju zaslužena prava, uvjete rada i naknadu za rad kojom će se adekvatno vrednovati posao koji požrtvovno obavljaju, istaknuto je u priopćenju sa svečanosti tog prvog sindikata u okviru MUP-a i prvog sindikata u javnim službama.

Podsjećaju kako je SPH osnovan je 24. kolovoza 1999. godine u Zagrebu, a bila je to prva neovisna, apolitična interesna udruga zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika sindikata izabran je Dubravko Jagić. U vrijeme osnivanja SPH nije dočekan sa odobravanjem od strane tadašnje vlasti i ministra unutarnjih poslova, no danas se situacija promijenila te zahvaljujući svom radu i naporima, u kontinuiranom socijalnom dijalogu s MUP-om radi na rješavanju gorućih pitanja hrvatskih policajaca – od plaće do školovanja novih kolega, stoji u priopćenju.

“Položaj policajca nakon rata bio je sve gori, dok se ostatak društva polako vraćao normalnom životu. Dok se zemlja obnavljala, policajci su još uvijek primali izrazito niske plaće, a posebni uvjeti rada nisu se nagrađivali. Politika kao da nam je rekla – u ratu ste nam bili dobri, a sad vas više ne trebamo”, kazao je na svečanosti je predsjednik Sindikata Jagić.

Iz SPH-a takođe poručuju kako će ustrajati na vraćanju dostojanstva i sigurnostu hrvatskim policajkama i policajcima, a samim time i hrvatskom narodu.


Komentari