Večer inovacija u HUB385 uz vodeće domaće i europske stručnjake s IoT scene

FOTO: Facebook

U organizaciji Vipneta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, HUB385 i IoT Zagreb Meetupa, u utorak 21. studenog u 19 sati u prostorijama HUB385 u Zagrebu, održat će se IoT Innovation Night Zagreb, druženje i razmjena znanja s brojnim stručnjacima iz IoT svijeta te će se predstaviti EU projekti financirani u programu Obzor 2020 – IoT –European Platforms Initiative (IoT-EPI).

Istaknuta imena s domaće i europske IoT scene predstavit će svim zainteresiranima aktualne inovacije i tekuće projekte te mogućnosti financiranja u okviru IoT-EPI kroz otvorene pozive. Govornici će biti Gorjan Agačević (Amodo), Tushar Raju (IoT-EPI), Segios Soursos (Intracom Telecom), Ivana Podnar Žarko (FER), Philippe Krief (Eclipse) i Nenad Gligorić (DunavNET). Prijave za sudjelovanje na IoT Innovation Night Zagreb su besplatne, a prijaviti se možete OVDJE.

Inicijativa IoT-EPI pokrenuta je s ciljem izgradnje interoperabilnog i održivog IoT ekosustava u Europi, povećavajući time mogućnost za razvoj IoT platformi te novih i sigurnih IoT aplikacija.

Kao dio programa Obzor 2020 – programa Europske Unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine, projekt symbIoTe u kojem sudjeluju Vipnet i FER je jedan od sedam financiranih IoT-EPI projekata. Konzorcij projekta symbIote razvija softversko rješenje za inteoperabilnost i suradnju IoT platformi koristeći postojeće standarde i protokole, a više o projektu možete pronaći na poveznici: symbIoTe.

Projekt je nedavno otvorio drugi otvoreni poziv za tvrtke, startupe i istraživačke centre koje žele implementirati programske nadogradnje za uključivanje novih IoT platformi u sustav symbIoTe korištenjem otvorenog kôda te mogu razviti inovativne mobilne aplikacije koje koriste IoT platforme. Na poziv se mogu prijaviti i neprofitne udruge koje su spremne sudjelovati u procesu ispitivanja i korištenja symbIoTe rješenja, među ostalima i u Zagrebu. Više informacija o drugom pozivu dostupno je na poveznici ovdje.

O projektu symbIoTe

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Vipnet članovi su međunarodnog konzorcija na projektu symbIoTe sastavljenog od 14 članova iz 8 zemalja. Projekt je financiran iz EU programa Obzor 2020., usmjerenog na istraživanje i inovacije, s budžetom od 7,1 milijuna eura. Konzorcij se sastoji od: Intracom SA Telecom Solutions (Grčka); Fraunhofer (Njemačka), AIT (Austrija), University of Vienna (Austrija), National Inter-University Consortium for Telecommunications(Italija), ATOS Research Španjolska) , Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska), Nextworks (Italija), Sensing & Control (Španjolska), Ubiwhere (Portugal), Unidata (Italija), PSNC (Poljska), NA.VI.GO. (Italija), Vipnet (Hrvatska). Više o programu Obzor 2020. možete pronaći na poveznici: OBZOR2020


Komentari