VAŽAN DAN ZA ROCK’N’ROLL: Obilježite ga u Močvari

FOTO: gettyimages

ŠTO: 60’s & 70’s party by DJ Mario Morrison & DJ Kornel Hendrix!

KAD: Subota, 28. 1. od 23 sata

GDJE: Močvara

Današnji dan, 28. siječnja je izuzetno bitan dan za rock’n’roll jer se upravo tog datuma 1956. godine prvi put na televiziji pojavio Elvis Presley i inspirirao stotine budućih rockera i rockerica da se odvaže i krenu u nesigurne glazbene vode.

Ubrzo nakon toga rock je prestao biti underground senzacija te se kroz sljedeće desetljeće pretvorio u važan kulturološki fenomen i promijenio generacije i generacije ljudi. S tamne strane spektra, taj isti datum nam je nevjerojatnom koincidencijom točno prije godinu dana, dakle 28.01.2016., odnio i dvoje originalnih članova grupe Jefferson Airplane, Paula Kantnera i prvu pjevačicu Signe Toly Anderson.

DJ Kornel Hendrix i DJ Mario Morrisson prisjetit će se kroz svoje setove i ostalih legendarnih žrtava prošle godine katastrofalne za glazbu, prije svega Davida Bowiea i Leonarda Cohena, ali i neizostavnog Lemmyja koji je opet bio brži od svih njih i umro par dana prije.

Močvara ne zaboravlja ni svoj standardni repertoar pa opet očekujte neograničene količine Doorsa, Led Zeppelina, Beatlesa, Rolling Stonesa, Deep Purplea, Hendrixa, Janis Joplin i drugih uobičajenih hippie sumnjivaca.

Upad besplatan.


Komentari