Uzbudljiva izložba Ministarstva pravosuđa: ‘Probacija: Proživljena iskustva’

Ivan Ramađa

Otvaranje izložbe fotografija „Probacija: Proživljena iskustva“ u utorak, 25. travnja 2017. godine, s početkom u 17.00 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac), Glazbeni paviljon.

Izložbu fotografija organizira Ministarstvo pravosuđa u sklopu Twinning projekta „Podrška daljnjem razvoju i jačanju probacijske službe u Republici Hrvatskoj“.

Svake godine nekoliko tisuća osoba nađe se pod nadzorom probacijske službe u Republici Hrvatskoj.

Probacijska služba koja u Hrvatskoj djeluje posljednjih nekoliko godina osigurava nadzor i podršku ljudima u sukobu sa zakonom u svrhu poboljšanja javne sigurnosti.

Probacijski službenici i počinitelji iz cijele Hrvatske snimili su nekoliko fotografija na temu što za njih znači probacija, a neovisni je žiri odabrao 20 najboljih fotografija koje će biti predstavljene na izložbi.

Na otvorenju izložbe prisustvovat će državna tajnica Sanja Mišević, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Eduardo Aznar Campos i zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Andreas Oliver Krauß.

Voditeljica i urednica Ivana Paradžiković, urednik fotografije Boris Ščitar te pjevačica i kantautorica Luce najavit će tri pobjednika u kategorijama „Najbolja fotografija probacijskog službenika“, „Najbolja fotografija počinitelja na probaciji“ i „Najbolja fotografija po izboru društvenih mreža.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Izložbu fotografija možete razgledati od 24. do 30. travnja 2017. godine na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac).[/box]


Komentari