URNEBESNA KOMEDIJA: Disneyeve glavne junakinje u 21. stoljeću

Scena Gorica najavljuje novu izvedbu komedije „I živjele su sretno..?“, koja će se održati 6. veljače s početkom u 20 sati.

Ova urnebesna komedija nastavak je predstave „I živjeli su sretno…?“, no ovog puta uloge su se okrenule pa gledatelji imaju priliku zaviriti na djevojačku, umjesto momačke zabave.

Svima omiljene princeze pred sobom imaju nove izazove, tipične za moderno doba.

Disneyevi likovi u 21. stoljeću

Trnoružica (Jelena Hadži-Manev) sanja o uspješnom i sretnom braku sa svojim princem s kojim sutradan, nakon dvogodišnje veze, namjerava uploviti u bračnu luku.

Kako „zadnju večer slobode“ treba proslaviti sa stilom, na djevojačkoj zabavi pridružit će joj se najbolje prijateljice: Pepeljuga (Mia Krajcar) i Snjeguljica (Doris Pinčić Rogoznica), a doći će i Bezimena (Selma Mehić), supruga mladića koji se namjeravao oženiti Malom Sirenom, ali ju je slučajno zamijenio Bezimenom – ljubiteljicom latinskoga jezika i flamenka.

I-živjele-su-sretno-3

S obzirom na to da je Trnoružica prespavala gotovo cijelo 20. i početak 21. stoljeća, na djevojačkoj će joj ostale princeze kroz tematsku večer, radnog naslova „Burne dvadesete, ali bez prohibicije“ pokazati što je sve propustila, ali i otkriti detalje iz svojih života.

Vjenčanje iz bajke Trnoružica je pomno planirala više od godinu dana kako nitko ne bi primijetio koliko je toga propustila za svoga stogodišnjeg sna. Tako se sad pokušava što bolje uklopiti u suvremeni način života pa isprobava različite režime prehrane i vježbanja te je opsjednuta društvenim mrežama.

Trnoružičina kuma, Pepeljuga, koja je organizirala djevojačku po Trnoružičinim detaljnim uputama, posebno je neugodno zatečena činjenicom da će im se pridružiti „dobrica“ Bezimena, djevojka koju je greškom oženio princ Male Sirene.

Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice te je našla način kako unovčiti sve muževe nestašluke. Pretjerane sreće u braku nije imala ni Snjeguljica, uz to što još uvijek tuguje za patuljcima, ni nakon šest pokušaja umjetne oplodnje ne uspijeva zatrudnjeti, a uz to se i rastaje od supruga.

Predstava na daskama Scene Gorica

Što se dalje dogodilo te kakve su sve zabavne aktivnosti na rasporedu i hoće li prijateljice odgovoriti Trnoružicu od vjenčanja ili će je uvjeriti da njezina priča može imati sretan nastavak, gledatelji će otkriti u ponedjeljak, 6. veljače na daskama Scene Gorica.

Predstavu je po tekstu Nine Horvat režirala Frana Marija Vranković, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Katarina Radošević Galić, koreografiju Selma Mehić, a u autorskoj se ekipi nalaze i tri glazbenika Ivan Čaće, Luka Ivoš i Mario Bokulić.

Ova već provjerena ekipa najavila je i posebnu izvedbu „I živjele su sretno…?“ povodom Svjetskog Dana kazališta 27. ožujka u 20 sati na Sceni Gorica, uz prethodno gostovanje u Ivanić Gradu 7. ožujka.


Komentari