Upoznajte bogatstvo i ljepotu zagrebačkog Botaničkog vrta uz stručno vodstvo

FOTO: Ivan Ramađa

Od 14. do 20. svibnja održava se osmi “Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske” u sklopu kojega Zagrepčani mogu besplatno upoznati svo bogatstvo i ljepotu Botaničkog vrta te učiti, zabaviti se i iskušati svoju kreativnost kroz radionice i brojna predavanja.

Svakoga dana tijekom Tjedna nude se organizirane šetnje i razgledanje izložbi u Botaničkom vrtu uz stručno vodstvo od 9.00 do 10.00 sati, zatim od 12.00 do 13.00 te od 17.00 do 18.00 sati.

U prostoru Botaničkog vrta PMF-a Sveučilišta u Zagrebu te Botaničkog zavoda PMF-a održat će se i veliki broj kreativnih kreativnih radionica, npr. botaničke radionice, foto radionice, origami radionice, algološke radionice, aromoterapeutske radionice, zoologijske radionce, vrtlarske i likovne radionice… Radionice su namijenjene djeci školske dobi, ali i posjetiteljima svih dobnih skupina.

Sve aktivnosti su besplatne uz prethodnu najavu na broj telefona 01 / 48 98 066 (od 10 do 14 sati) ili e-mail: [email protected].

Obilasci vrta počinju na Glavnom ulazu (Mihanovićeva ulica).

Organizatori ove već tradicionalne manifestacije su Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, Agencija za okoliš i prirodu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo poljoprivrede.

Program ovogodišnjeg tjedna provodi se diljem Hrvatske, a u njemu sudjeluju brojni stručnjaci, ljubitelji prirode, pedagozi, umjetnici.


Komentari