Umirete od gladi, a prošla je ponoć? Evo gdje u Zagrebu možete jesti u ‘sitnim’ satima

Facebook

Zagreb je grad koji živi i noću. Da je tome tako, dokazuju restorani, dućani, pa čak i autopraonice koje rade od 0 – 24. Mi smo, konkretno, istražili što se u našem gradu može pojesti u kasnim noćnim satima i izbora doista ima.

Kako ne biste lutali po gradu, sastavili smo popis lokacija gdje se može svratiti na klopu nakon ponoći.

Pingvin, Teslina 7

Legendarno i svima poznato mjesto koje ste sigurno posjetili barem jednom u sitne jutarnje sate. Mnogi i dan danas tvrde da su tamo najbolji sendviči koji imaju dugu tradiciju i uvijek kvalitetnu ponudu, a ondje već svi imaju svoju najdražu kombinaciju sendviča koje jedu.  Odrezak od tune, piletina i gljive, račići ili nešto četvrto, Pingvin je mjesto koje nismo mogli zaobići na ovoj listi. Svakim danom radi do 4 sata ujutro, osim nedjeljom kad radi do ponoći.

Screenshot:Googlemaps
Screenshot:Googlemaps

Bistro Dolac

Na samom Dolcu, noćni grill bar Dolac radi od 0 – 24. Upravo iz tog razloga našao se na popisu omiljenih lokacija. U svako doba dana i noći, ovdje možete pojesti dobar sendvič.

Screenshot: Googlemaps
Screenshot: Googlemaps

Good Food, Gajeva 7

Jedan od prvih restorana brze hrane fokusiran na salate kao glavna jela, vrlo brzo postao je omiljeno mjesto za brzi ručak u centru grada. Osim svih vrsta salata (Cezar, morski plodovi, biftek), u ponudi su i razni sendviči, tostevi, hamburgeri i tortilje. Od ponedjeljka do četvrtka radi do 1 sat poslije ponoći, petkom i subotom do 2, a nedjeljom do ponoći.

Sandwich bar Fresh – Kod tete

Teta “anđeo” Draženka Salamon s okretišta Savski most, žena s najljepšim osmijehom, bila je poznato lice iza sendvič bara Fresh kod tete. Prije nekoliko godina u čast simpatičnoj teti na Facebooku je nastala i stranice Klub obožavatelja sendviča tete sa Savskog mosta.

Obožavana teta više nije s nama a mnogima je obilježila mladost. Sve je pozdravljala s ‘Hvala, anđele, dođi mi i opet’, nije štedila na prilozima, a njezini su sendviči bili ogromni, najjeftiniji i najbolji! Ako netko ne bi imao novca, sendvič bi mu dala besplatno ‘da ne ide doma gladan’. Pravila ih je s dušom, a kupcima ih pružala s osmijehom. Danas sandwich bar Fresh kod tete ima dvije poslovnice, a ispred njih se uvijek nalaze veliki redovi vjernih obožavatelja sendviča.

Bonita

Još jedno top odredište za sendviče nalazi se na Cvjetnom trgu. Stolovi su uvijek puni a sendviči su jako slasni. Bonita radi svaki dan od 7 do 2 ujutro.

Facebook/Bonita
Facebook/Bonita

Baš Burek, Importanne centar

O Baš Bureku smo sve već rekli i iako smo rekli da nećemo spominjati pekare, ovaj burek je ipak van kategorije. Baš Burek uvijek pred nas stavlja dilemu jer je njegova ponuda više nego bogata. Pored klasičnog bureka (koji je jako dobar), možete birati i šareni burek s dodatkom sitno sjeckanog krumpira, sirnicu, pitu od špinata, pitu od šampinjona, zeljanicu. Teletina, junetina i piletina su odabranog podrijetla, a sve kore izrađene su ručno.

Baš Burek
Baš Burek

Dovoljno da tamo znamo što ćemo dobiti. Petkom i subotom je otvoren od 0 do 24.


Komentari