ULAZ JE SLOBODAN: Predavanje Andrésa Cánovasa u Oris Kući arhitekture

Viviendas de protección oficial en Coslada.

U ponedjeljak, 14. ožujka 2016. u 19:00 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) Andrés Cánovas, slavni španjolski arhitekt, održat će predavanje naziva Les types and more topos. Andrés Cánovas govorit će o vezi društvenog konteksta i kolektivnog stanovanja te će se osvrnuti na viđenje arhitekture kao baštine sadašnjosti i budućnosti.

Andrés Cánovas, Atxu Amann, i Nicolás Maruri 1987. godine otvaraju ured u Madridu. Od tada podučavaju na ETSAM-u (Madridskom fakultetu arhitekture). Usmjereni su na istraživanje novih stambenih tipologija sukladnih suvremenim javnim prostorima i urbanim problemima.

Kao ured osvojili su više od sedamdeset nacionalnih i međunarodnih nagrada poput Nagrade grada Madrida za najbolji POS stambeni blok, Nagrade grada Murcije za najbolji arhitektonski prijedlog, Prve nagrade na bijenalu u Zaragozi, Državne nagrade za stambenu arhitekturu te Državne nagrade za očuvanje arheološke baštine 2012. godine.

Posljednje izložbe: AA u Londonu, NAI Rotterdam, IIT Chicago, Arizona CAPLAN, Venecijanski bijenale, Institut Cervantes u Riu, Sao Paolo, Pariz, Rim, New York, AEDES galerija u Berlinu, RUBA u Londonu, mnoge arhitektonske visoke škole i učilišta u Španjolskoj.

Njihovi radovi objavljeni su u više od tristo časopisa i knjiga diljem svijeta.

Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će biti na španjolskom jeziku uz simultano prevođenje na hrvatski.

Fotografija: Projekt 118 – stambeni blok u Madridu, Španjolska


Komentari