UDRUŽENI ZAGREBAČKI STUDENTI: Scenska izvedba kakvu još niste vidjeli

FOTO: Ante Delač

Početkom 19. stoljeća njemački su pjesnici u Shakespeareovoj komediji San ljetne noći prepoznali ono čemu su i sami težili.

Važna uloga prirode, fantastike i mistike u tom čudnovatom svadbenom ugođaju poticala je njihovu stvaralačku fantaziju koju su danas u 21. stoljeću preuzeli mladi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Zajednički projekti Simfonijskog orkestra i Zbora Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već su godinama jedna od najvećih atrakcija na pozornici Lisinskog. Snaga mladenačke energije, mašte i talenta ovog će puta biti potaknuta jednom od najljepših romantičarskih partitura.

Mendelssohnovo glazbeno-dramsko djelo San ljetne noći inspirirano je Shakespeareovom istoimenom dramom. Ove subote, 26. studenog bit će izvedeno na velikoj sceni spomenute koncertne dvorane.

Sedam glumaca, orkestar i zbor, pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka i u režiji Arije Rizvić, pomoći će nam da zajedno odsanjamo bajkoviti šekspirijanski San Felixa Mendelssohna-Bartholdyja. Riječ je o scenskoj izvedbi kakvu hrvatska publika još nije vidjela.

Komentari