Udruga invalida grada Zagreba svoje će šeste ‘Zvijezde’ ove godine  održati virtualno

Izvor:httpsuir-zagreb.hr

Udruga invalida grada Zagreba svoje će šeste “Zvijezde” – produkciju klupskih aktivnosti, ove godine  održati virtualno – sukladno epidemiološkim preporukama. Priredba će biti objavljena u tri dijela i bit će objavljivane tri dana – 9., 10. i 11. prosinca. Sve će objave biti dostupne i besplatne za pregledavanje na You Tube kanalu UIR Zagreba te Facebook i Instagram profilima UIR Zagreba. Pokrovitelj priredbe je Hrvatsko društvo skladatelja, a sufinancirana je od strane Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji program “Kul-tururanje”, odobrenog kroz natječaj navedenog Ministarstva “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” za razdoblje od 2020. do 2023. godine.

“Nažalost, zbog situacije koju nam je nametnula pandemija virusa Covid-19, morali smo otkazati dvije priredbe – u Zagrebu i u Sisku, s obzirom na to da  je Udruga invalida rada grada Siska partner na programu “Kul-turiranje.  Želja nam je, kao i svake godine, radošću, smijehom i dobrim željama za Božić i  Novu godinu, darivati članove UIR Zagreba te sve ljude dobre volje koji će, nadamo se, uživati  u retrospektivi pojedinih točaka  predstave “I mi smo zvijezde” od 2015. do 2019. godine, a koje su proizašle iz mnogobrojnih radionica koje UIR Zagreba svakodnevno organizira za svoje članove s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života. Bit će tu izabranih plesnih, dramskih i pjevačkih izvedbi članova UIR Zagreba – polaznika klupskih radionica koji svake godine vrijedno rade i vježbaju te usprkos invaliditetu, oštećenju i bolovima  publici donose  najbolje od sebe.

Nadamo se da će dobre želje za predstojeće božićne blagdane i sretnu Novu godinu virtualnim putem doprijeti do svih koji nas ove godine budu bodrili iz svojih domova. ”,  izjavila je predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2020. godine registrirano je 101.947 invalida rada od kojih 24.163 (23,7%) u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. UIR Zagreba s tog područja okuplja njih više od 7.500 (31%) i već 54 godine kontinuirano radi na integriranju invalida rada i osoba s invaliditetom u društvo te im nastoji osigurati što bolji položaj u društvu. www.uir-zagreb.hr

Komentari