U Zagreb napokon stigla najveća putujuća izložba modela od Lego kocaka, evo što sve možete vidjeti

2,500 m2, preko 100 nevjerojatnih modela, uključujući repliku Titanica od 11 metara i Batmobilla u mjerilu 1: 1 od 900.000 kocaka, figure poznatih sportaša, super heroja (Batman, Iron Man, Spiderman), bajkovita zona (Poniji, Alisa u zemlji čudesa, princeze) i mnoge druge moći ćete vidjeti na Međunarodnoj izložbi modela od Lego kocaka

Otvaranje izložbe bit će u subotu 4. kolovoza 2018. u 10:00 sati na Zagrebačkom velesajmu. Izložba će se moći pogledati do 30. rujna.

Invazija giganata glavna je ideja Međunarodne izložbe modela od Lego kocaka. Ova izložba, bez presedana, izazvat će divljenje svojom veličinom i mjerilom izloženih model.

Neki modeli su ogromni zbog veličine, dok su drugi ogromni u simboličkom smislu. Na izložbi predstavljamo u mjerilu 1:1 modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki – tj. ‘Divove’ u svojim područjima, kaže organizator izložbe.

Budući da je od početka bila ideja stvoriti veličanstven događaj s Lego kockama, bilo je potrebno donijeti najbolje eksponate iz mnogih europskih zemalja, dodao je.

Ulaznice se mogu kupiti u na blagajni tijekom radnog vremena izložbe.

Neki od najspektakularnijih modela koje posjetitelje izložbe očekuju su:

Vozilo junaka filma Batman

Ljubitelje super junaka očekuje velika atrakcija – rekonstrukcija Batmanovog vozila u dužini od čak 7 metara! Batmobila od 900.000 kocaka prati Batman napravljen u mjerilu 1:1. Ogroman Gotham City dovršava priču o čovjeku šišmišu. Batmanov automobil, junakova špilja, neboder Wayne Tower i vlakovi koji se pokreću pomoću tipaka, samo su dio ovog impresivnog, interaktivnog modela od 500.000 kocaka.

Titanic

Napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i gotovo 3 metra visoka. Model Titanica je izgrađen do najsitnijih detalja, a posjetitelji će osim divljenja veličini samog modela moći i pogledati u unutrašnjost broda.

Helicarrier

Visok preko 5 metara izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D – poznat iz američkih stripova i filmova o superherojima.

Human Body – neobična lekcija iz biologije

Lego izlošci čine učenje lakšim i ugodnijim. Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako su izgrađeni mozak i srce, dišni, probavni i koštani sustav. Zapanjujući modeli prikazuju strukturu ljudskih unutrašnjih sustava i organa. Najmlađe uče o ljudskoj anatomiji i fiziologiji, a starijima omogućuju provjeru znanja.

Najviši čovjek u povijesti

Model najvišeg čovjeka u povijesti – Roberta Wadlow’a, visokog nevjerojatnih 272cm. Za izgradnju tako visoke figure u mjerilu 1:1 nije korišten nikakav unutarnji okvir. Dakle, model se sastoji isključivo od kocaka – više od 100.000 elemenata.

Martina Navrátilova

Figura tenisačice, jedne od najboljih predstavnica ovog sporta, napravljena je od 50.000 Lego kocaka. Fantastična češka tenisačica, koja je na drugom mjestu rang liste tenisačica svih vremena, napravljena je do najsitnijih detalja. Figura je visoka 173 cm i predstavlja Martinu u tipičnoj odjeći tenisačice s karakterističnim zlatnim naočalama.

Velika zona Star Wars

Za Zagreb su organizatori pripremili posebnu Star Wars zonu. Star Wars ljubitelji moći će vidjeti više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star Wars District je bogata zbirka autorskih modela koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze i bitke iz ove kultne sage.

Star Destroyer

Biser izložbe i najvažniji model Star Wars® zone je autorski model koji prikazuje najmoćniji svemirski brod poznat iz serije Star Wars. Model impresionira veličinom i pozornošću na detalje. Dimenzije: dužina: 202 cm, širina: 125 cm, visina: 58 cm, težina: preko 50 kg.

Zona bajki

Za najmlađe, a i one starije, čeka divna, vrlo šarena i vesela zona bajki. Vidjet ćemo, među ostalima čarobnu zemlju ponija, otok iz filma Angry Birds, tajanstveni i čarobni svijet Alise u zemlji čudesa i još mnogo toga.

Zona fantasy

Svijet magije, neobičnosti i fikcije poznat iz igara i filmova napravljen od kocaka. Otkrijte fantastična kraljevstva vilenjaka, stvorenja, svemirskih gusara i drugih u zoni fantasy! Pogledajte beskrajne bitke između dobra i zla.

Superheroji

Nezaboravne dojmove pružaju i figure superheroja napravljene u mjerilu 1:1. Možete se diviti rekonstrukcijama likova Batmana, Spidermana i Iron Mana. Također, moći ćete pronaći i poznatog umjetnika Jan Sebastian Bacha, izgrađenog u prirodnoj veličini.

FUN PARK zona za igranje

Međunarodna izložba modela od Lego kocaka pruža djeci i odraslim mogućnost neprekidne zabave. Na posebno odvojenom području od 400 m2 Fun parka nalazi se Duplo zona, stolovi za igru s Lego kockama, prostor za stvaranje modela od velikih kocaka i mnoge druge atrakcije.

U Zagrebu možete crtati i pisati s kockama, a vozila koje će djeca sastaviti moći će se spustiti s rampe ili poletjeti s posebne skakaonice.

Detalji i prodaja ulaznica u online sistemu na web stranici.


Komentari