U Vinylu će slaviti Princea, a čitat će se i poezija

FOTO: Facebook/ Vinyl

ŠTO? Tjedni program

KADA? 19. travanj do 24. travanj

GDJE? Vinyl

SRIJEDA 19.4. Harry Gustavson

Ovaj glazbeni sasav čine Vid Hribar – klavir, Gustav Barišin – kontrabas, Filip Runjić – bubnjevi, a poznatiji su kao bend koji je pokrenuo redovite jazz sessione u foajeu gradskog kazališta Gavella. Ulaz je slobodan.

ČETVRTAK 20.4. Billie Joan

Billie Joan, pravim imenom Ivana Pezo. Kantautorica iz Splita koja se glazbom počela baviti od malih nogu. Glazbeni izričaj podosta je fokusiran na socijalnu i društvenu tematiku. Ulaz je 20 kuna.

PETAK 21.4. Noć knjige 2017. – Stihom na stih

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca i ove godine sudjeluje u programu Noći knjige te vas poziva na prevoditeljsko-pjesničku večer naslovljenu “Stihom na stih“, na kojoj će naši vrhunski prevoditelji, dovoljno hrabri da se otisnu u poetske vode, čitati pjesme u izvorniku i prijevodu.

Ovo druženje održat će se u petak 21. travnja 2017. u Vinyl bar&bar, Bogovićeva 3, od 18:00 do 19:30.

U programu sudjeluju prevoditeljice i prevoditelji Dubravka Dorotić Sesar, Lea Kovács, Mate Maras, Boris Perić, Ingrid Šafranek i Dinko Telećan. Ulaz je slobodan.

PETAK 21.4. Pjesnička večer: G-rupiranje/poezija u krugu

Šest pjesnikinja već pet godina zajedno djeluje, piše i razgovara o poeziji u okviru pjesničkog kružoka G-rupa, pod mentorstvom pjesnika, pisca i nakladnika Branka Čegeca. Članice G-rupe u sklopu programa Noć knjige razgovarat će o tome čemu u današnje vrijeme služe književni kružoci, o tendencijama u poeziji, svojoj suradnji, radu, druženju i kreativnom pisanju te će čitati pjesme.

Tribinu moderira Branko Čegec, a ulaz je slobodan.

PETAK 21.4. Sometimes It Snows in April ft. DJ Phat Phillie

Ponekad snježi u travnju, ponekad pada ljubičasta kiša, a ponekad nas napuste glazbeni velikani kakav je bio – Prince. Prošlo je godinu dana od kad se to dogodilo, pa ćemo se ponovo okupiti na istom mjestu da obilježimo obljetnicu i sjetimo se koliko nam je značio. U njegovu čast pozvani ste na Prince Rogers Nelson ‘all night special’ u Vinylu – na noć zabave kakvu bi i on sam volio.

Njegovu glazbu, obrade njegovih skladbi kao i one iz slične funky obitelji – za vas će cijelu noć puštati DJ Phat Phillie, a pripremili smo vam i posebne tematske koktele i shootere… Pridružite se i nazdravite za najboljeg svih vremena i preslušajte najbolje iz njegove fenomenalne diskografije.

Ulaz je slobodan!

SUBOTA 22.4. Prvi Vinyl Slam Kup – natjecanje u slam poeziji

Nakon niza večeri poezije i slam poezije koje se redovito održavaju u klubu, Vinyl organizira i prvo poetsko natjecanje – Vinyl Slam Kup.

Što je slam? Riječ je o formi nastaloj u Chicagu još 1984. godine, čiji je idejni začetnik bio američki pjesnik Marc Smith, poznati kao Slam Papi, a kojemu je cilj bila popularizacija poezije. Pjesnikinje i pjesnici imaju na raspolaganju ograničeno vrijeme u kojem pred publikom, ali i žirijem, izvode svoje autorske pjesme, svaki se nastup ocjenjuje i boduje, a najbolje plasirani bivaju nagrađeni.

Prijave s imenom, prezimenom i brojem telefona šaljite na e-mail [email protected] do 23.59 sati 20. travnja 2017.

Ako pak niste pjesnici, ali volite poeziju, pridružite se publici i izrazite potporu ili negodovanje s pjesničkim nastupima!

Ulaz: 20 kuna

SUBOTA 22.4. More Mess On My Thing by DJ Tabu

Dobra mjuza i besplatan ulaz.

NEDJELJA 23.4. Postdiplomsko obrazovanje

Postdiplomsko obrazovanje – hit predstava o lopovima, kriminalcima, službenicima i odvjetnicima. Šaljiva monokomedija o našoj smiješnoj realnosti, razglednica iz domovine, serija portreta iz svakodnevnice, sa primjesom učenja o zanatu koji se u domovini isplatio – kriminalu…

Ovih sat vremena komedije jednog od najizvođenijih hrvatski autora monokomedija je sat vremena koje se proživljava ‘u dahu’.  Terapeutskog je djelovanja, i za sve one koji žele provesti zaista kvalitetno vrijeme.

Autor originalnog teksta: Siniša Labrović
Igra : Vilim Matula
Autorska glazba : Vjekoslav Crljen (kontrabas)

Ulaznice su u prodaji u Vinylu.
Rezervacije i ostale informacije: +385 91 5205 936

PONEDJELJAK 24.4. Predstava “Jezične varijacije”

Ulaznice, po cijeni od 50kn, u prodaji su u Vinylu, a za rezervacije i ostale informacije: +385 91 5205 936

Za 4 kupljene karte dobiva se jedna besplatno
Za studente i umirovljenike cijena je 35 kn
Za firme cijena pojedinačne karte je 40 kn


Komentari