U Tvornicu kulture stiže sjajan islandski indie-electro bend Vök

Press

Sjajan islandski indie-electro band Vök dolazi u Tvornicu kulture u petak 23. veljače, a ususret nastupu aktualni album “Figure” je dobio remiksirano izdanje.

EP „Figure – The Remixes“ sadrži pjesme s hvaljenog prvijenca objavljene u novom ruhu, a svoje viđenje albuma dali su renomirani producenti elektronske glazbe, kao i oni u usponu. Ripperton, Demian Licht, Marconi Union i Wax Wings su na tom popisu, a ovo izdanje također sadrži sjajan remix pjesme “Breaking Bones” kojeg potpisuje Rephlekt, jedan od najzanimljivijih novih islandskih producenata.

Hvaljeni prvijenac Vök vodi na veliku europsku turneju po Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj ili pak Češkoj, a na premijerni nastup u Hrvatskoj i jedini u regiji Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu, i bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo. Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu, te dokazuje da nam, što se tiče Islanda i glazbe, dolazi još jedan sjajan bend.

Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, ali islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom.

Sve počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao s ciljem da nastupi na natjecanju za mlade nade, a u samo nekoliko tjedana su pripremili pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili. Iste godine snimaju prvi EP “Tension”, nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača poput The Weeknd i Little Dragon, na kojem istražuju svoj zvuk i dalje.

“Figure – The Remixes” Track Listing:

1. Polar (Ripperton Remix)

2. Figure (Wax Wings Remix)

3. Breaking Bones (Rephlekt Remix)

4. Hiding (Demian Licht Remix)

5. Hiding (Marconi Union Remix)

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kn, a na dan koncerta će biti 80 kn.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.


Komentari