U SKLOPU ZAGREB AUTO SHOWA: Provozajte male automobile i vlakove

Backo Mini Ekpress

ŠTO: Backo Mini Express na Zagreb Auto Showu

KADA: od 5. do 10. travnja

GDJE: Zagrebački velesajam, Paviljon 11C

Na nadolazećem Zagreb Auto Showu, od 05. travnja, uz obilje auto – moto brendova i oktanskih sadržaja, po prvi puta će se predstaviti i moći testirati Backo Mini Express, maketa automobila i željeznice, uz koju će posjetitelji, a naročito djeca moći voziti naše postavljene izloške.

Backo Mini Experss
Backo Mini Experss

U Paviljonu 11C postavit ćemo dvije makete – maketu automobila s 20-tak vozila, upravljanih posebnim software-om, kao i maketu željeznice, s vlakovima, kojima će moći posjetitelji osobno upravljati preko tableta.

Maketom automobila prometovat će mini – vozila, koja staju na raskrižjima, poštuju crveno svjetlo na semaforu, kreću na zeleno semaforsko svjetlo, pale pokazivače smjera prilikom skretanja lijevo ili desno. Mini vozila u mogućnosti su paliti i svjetla. Riječ je o maketi veličine 1.80 m x 0,80 m.

Backo Mini Ekpress
Backo Mini Ekpress

Uz ovu maketu bit će postavljena i željeznička maketu veličine 3 m x 1,1 m. Riječ je o vlakovima kojima se upravlja uz pomoć tableta te će biti moguće i da najmlađi posjetitelji Zagreb Auto Show-a isprobaju kako je voziti na ovom umanjemo prikazu željezničkog prometa. Posjetitelji će moći voziti vlakove, ali i upravljati skretnicama na pruzi, te nadzirati brzinu vlakova na tračnicama.

Obje makete dio su jedinstvenog projekta Backo Mini Express, najveće makete željeznice jugoistočne Europe, koja je postavljena prošle godine nakon četri i pol godine rada, u Gundulićevoj 4, u Zagrebu.

 

Komentari