U Planetariju Tehničkog muzeja ‘Nikola Tesla’ otkrite najljepše zvijezde zimskog neba

wikimedia

Zbog velikog interesa građana u Planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se popularno predavanje za građanstvo na temu: Najljepše zvijezde zimskog neba.

U četvrtak, 28. prosinca 2017. u 19 sati u Planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se popularno predavanje za građanstvo na temu:

NAJLJEPŠE ZVIJEZDE ZIMSKOG NEBA

Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija.

“Prvi su dani zime. Zimski suncostaj označava kako noć traje najdulje u cijeloj godini, a Sunce tijekom dana „stoji“ nisko u svojoj najjužnijoj točki, točno iznad južne obratnice. U planetariju će se prikazati kako astronomi određuju trenutak suncostaja koji je ove godine nastupio 21. prosinca u 17 sati i 27 minuta po našem vremenu. Svi posjetitelji planetarija također će se upoznati s izgledom neba prvih zimskih večeri. Prikazat će se izgled zvjezdanog neba i planeta kroz ostale zimske mjesece uz naglasak na „zimski šesterokut“, po mnogima najljepši dio cijelog noćnog neba, kao i ostale nebeske zanimljivosti koje možemo pronaći na nebu ove zime”, piše na stranicama događaja.

Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme i prije početka predavanja.

Tehnički muzej “Nikola Tesla”,
Zagreb, Savska cesta 18, tel. 01/48 44 050
[email protected]


Komentari