Tri velika događanja u Zagrebu predstavit će najbolje od suvremenog dizajna

Posjetitelje najvećeg događanje u Hrvatskoj posvećenog dizajnu – Zagreb Design Week očekuje niz novosti. Festival, koji je lani posjetilo više od 25 000 ljudi, održava se od 11. do 20. svibnja, a središnja lokacija su dvije etaže u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema je festivala „Suvremeno/Svevremeno” kojom se propituje trajanje dizajnerskih rješenja. Svojim aktivnostima festival će obuhvatiti cijeli grad, čak pedeset partnerskih lokacija. Kulminacija je festivala Noć dizajna, 18. svibnja, najavljuje Divan.hr.

Od 18. do 25. svibnja, najpoznatija zagrebačka ulica Ilica i njezine susjedne ulice ponovno će zabljesnuti starim sjajem u okviru Projekta Ilica/Q’Art. Cilj je oživjeti napuštene prostore Ilice čija dvorišta skrivaju vrijednu umjetničku i kulturnu baštinu te ih otvoriti raznim kulturnim i umjetničkim događanjima i lokalnim obrtima s tradicijom. Svi sadržaji za posjetitelje su besplatni.

„Lokalni putevi / Local Pathways” središnja je tema i programska okosnica trećeg izdanja interdisciplinarnog i multimedijskog open-air festivala Dizajn distrikt Zagreb koji se od 14. do 17. lipnja održava u tzv. zoni Martićevoj. Središnji izložbeni, predavački i izvedbeni program festivala odvijat će se u prostorima napuštene Vojne bolnice u Vlaškoj. Posjetitelje očekuju izložbe, instalacije i intervencije u javnom prostoru, stručna vodstva arhitektonskim znamenitostima kvarta, radionice, razgovori i okrugli stolovi, sajam knjiga, književne i glazbene večeri.


Komentari