TRADICIONALNI TJEDAN ČEŠKOG FILMA: Šest odabranih raznovrsnih ostvarenja recentne češke kinematografije

FOTO: Press

Već tradicionalno, točnije 23. godinu zaredom, u kinu Europa održat će se Tjedan češkog filma, i to od 11. do 17. listopada.

Bit će prikazano šest odabranih raznovrsnih ostvarenja recentne češke kinematografije, među kojima su i češki kandidat za Oscara, “Kućna njega” Sláveka Horáka, te jedan od najvećih recentnih čeških kino hitova i dobitnik Češkog lava za najbolji film – “Zmijska braća” Jana Prušinovskog.

Program će otvoriti film “Teorija tigra” Radeka Bajgara s legendarnim češkim glumcem Jiříjem Bartoškom u glavnoj ulozi, a u ovogodišnjem repertoaru predstavit će se i “Obiteljski film” Olma Omerzua, nagrađivana kombinacija crne komedije i obiteljske drame koja na trenutke podsjeća na sada već antologijska ostvarenja Michaela Hanekea i Rubena Östlunda.

Tu su i “Ubojite priče” Jana Bubeníčeka, eksperimentalna kombinacija animiranog filma, snimljenih scena s glumcima te scena s lutkama, uz korištenje 3D/2D tehnologije i pozadinskih projekcija.

Sve generacije uživat će pak u zabavnim slapstick zgodama najpoznatijih animiranih nespretnjakovića koji su na četrdesetu obljetnicu svog postojanja preseljeni s televizijskih ekrana na veliko platno: “Pat i Mat na filmu” (“A je to”) vratit će vas u djetinjstvo i podsjetiti na to zašto su ovi nespretni majstori postali dijelom televizijske povijesti.

Ulaznice za projekcije filmova iz programa Tjedna češkog filma moći će se od sljedećeg tjedna kupiti na blagajni kina Europa i na web stranici kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po redovnoj cijeni od 25 kn za pojedinu projekciju (22 kn za djecu, studente i umirovljenike) ili po cijeni od 100 kn za paket ulaznica sve filmove.


Komentari