Tomaševića Visoki sud časti izbacio iz HDZ-a, njegova supruga povukla sve optužbe za obiteljsko nasilje

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Visoki sud časti HDZ-a donio je jednoglasnu odluku – Tomašević je izbačen iz stranke, javlja N1.

Na taj potez vrh stranke odlučio se nakon što je Tomašević najavio kako će istupiti iz stranke do kraja procesa, ali je odbio dati ostavku na koju ga je Plenković pozvao. Očekuje se da će Visoki časni sud jednoglasno prihvatiti prijedlog vrha stranke, jer smatraju da je Tomašević odabrao krivi put na štetu županije i HDZ-a.

“Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, u kojoj sam stekao mnogo prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj”, priopćio je ranije Tomašević.

U srijedu navečer pojavila se informacija kako bi Alojz Tomašević ipak trebao podnijeti ostavku u četvrtak, a navodno je za taj prevrat bio odgovoran poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću. Vladimir Šeks je u međuvremenu tu informaciju opovrgnuo.

Povučene optužbe za obiteljsko nasilje

Mara Tomašević povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a.

Da je Mara Tomašević odustala od optužbi protiv supruga Alojza Tomaševića potvrdila je Novoj TVzamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić.

Potvrdila je da je gospođa Tomašević, koja je svojeg supruga otpužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Sutkinja Madunić je pojasnila da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.


Komentari