Telefončić slavi 5. rođendan: Prvo telefonsko savjetovanje za rani razvoj djece

FOTO: Telefoncic.hr

Glavni cilj je omogučiti stručne informacije o odgoju i skrbi djece.

Savjetovalište za rani razvoj djece – Telefončić, koje je nastalo u sklopu UNICEF-ove akcije „Prve 3 su najvažnije“ slavi peti rođendan. U sklopu savjetovališta, roditelji, udomitelji i svi oni koji skrbe o djeci predškolske dobi mogu dobiti informacije i stručne savjete svakog radnog dana od 9 do 20 sata na telefon 01 4850555 ili putem e-pošte na [email protected].

U travnju 2014. godine Telefončić preuzima Grad Zagreb, odnsono Mali dom – Zagreb – Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži. Glavni je cilj Telefončića omogućiti dostupnost stručnih informacija o skrbi za djecu i suvremenom roditeljstvu, koje su u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama i preporukama. Putem Telefončića mogu se dobiti informacije i stručna podrška iz područja trudnoće i poroda, dojenja i prehrane, zdravstvenih potreba djeteta, njege, dječjeg motoričkog, emocionalnog i psihosocijalnog razvoja te suvremenog roditeljstva.

Osim toga, Telefončić je mjesto razumijevanja i ohrabrenja svima koji brinu o djeci najmlađe dobi, kroz podršku u svakodnevnim situacijama te u donošenju informiranih odluka u skrbi za najmlađe.

U slučaju specifičnih ili hitnih zdravstvenih potreba najmlađe djece, Telefončić omogućuje informacije o specijaliziranim službama ili stručnjacima. Profesionalni tim Telefončića čine medicinske sestre, patronažne sestre, primalje, te psihologinje.

Savjetovateljice koje odgovaraju na pitanja telefonom na 01 4580555 imaju višegodišnje iskustvo u radu s obiteljima i djecom predškolske dobi, te su dodatno educirane iz komunikacijskih tehnika vezanih uz telefonsko savjetovanje, kao i iz svih područja ranog razvoja djece i suvremenog roditeljstva koja su obuhvaćena Telefončićem.

U subotu, 6. svibnja 2017. godine od 10 do 12 sati Telefončić povodom petog rođendana poziva roditelje i ostale skrbnike s djecom na Dan otvorenih vrata u svoje prostorije, Ilica 29, dvorište, kako bi uz zakusku zajedno proslavili petu obljetnicu postojanja.


Komentari