Tabu tema: u centru Zagreba otkrijte sve o psihoaktivnim supstancama i njihovom utjecaju na zdravlje i (pod)svijest kroz osobno iskustvo

en.wikipedia.org

Jeste li se ikad pitali kakav je osjećaj i koje su posljedice korištenja psihoaktivnih supstanci; od šamanističke tradicije i povijesti, liječenja, pop kulture pa sve do specifičnosti svake psihoaktivne supstance?

Odgovore na ova pitanja u Velikom Tolku (Opatovina 49 i 3/4), u čevrtak 6. rujna s početkom u 20 sati, dat će vam “čovjek s iskustvom”; pisac i voditelj Podcast Inkubatora Ratko Martinović, koji će sa zainteresiranima na predavanju proći povijest psihoaktivnih supstanci i onu najmanje zastupljenu temu – koje su dobrobiti u zdravstvenom, kulturalnom i filozofskom pogledu, koji su ih pisci, slikari i izumitelji koristili i što svaka od njih predstavlja u duhovno-znanstvenoj praksi.

Teško je pričati o psihodelicima bez vlastitog iskustva pa ću u predavanje uključiti i taj dio, koji će detaljnije biti opisan u knjizi koju trenutno pišem. Ovo je prvo u nizu sličnih predavanja u Velikom Tolku, a svako će ulaziti u sfere društvenih tabu tema i teorija koje nisu uvriježene u ‘mainstream’ medijima. Zato smatram da su predavanja otvorena i za širu publiku – ako zbog ničega drugoga, onda zbog drugačijeg pogleda na stvari i informacija o kojima možemo otvoriti i raspravu. Atmosfera će biti ležerna i opuštena, pa će svatko imati pravo na svoj pogled na određenu temu, najavio je Ratko.

Iako svoju prezentaciju ipak neće provesti u djelo i oprimijeriti rečeno, kaže da će vrlo rado usmjeriti entuzijaste ka neku od lokacija diljem Europe za takve sesije – ima ih tijekom cijele godine pa neće ostati zakinuti.


Komentari