Svježa i inovativna improvizacijska forma kazališta

FOTO: Facebook/Improgres/Bruno Vilhar

Skupina entuzijasta baziranih u Zagrebu odlučila se baviti improvizacijskim kazalištem pa je nastala udruga Improgres.

Njeni članovi poznaju se više od 10 godina, otkako skupa pohađaju dramski studio učilišta ZKM-a, a tamo su se susreli s improvizacijskom formom kazališta koja im se svidjela zbog svoje jednostavnosti, kreativnosti i zabavnog karaktera. Odlučili su tu formu malo dublje istražiti, posebice nakon što su primijetili da u Hrvatskoj nije zaživjela u široj javnosti.

Nepoznat tijek događaja daje dramsku napetost

Improvizacijsko kazalište je forma kazališta u kojoj se sve situacije kreiraju na licu mjesta, u realnom i sadašnjem vremenu uz pomoć prijedloga publike. Ovo omogućuje potpunu slobodu izražavanja, kao i jedinstvenost svake izvedbe. Grupa izvođača najčešće na temelju prijedloga publike izvodi scenu kojoj se ne zna tijek događaja. Nema nikakvog unaprijed pripremljenog materijala i cijela scena se najčešće odvija izuzetno brzo, što daje dramsku napetost.

Cilj Improgresa je popularizacija i promicanje kreativnih procesa improvizacijskih formi kao umjetničke platforme scenskog izričaja. Također, udruga želi pokazati nove načine razmišljanja, donijeti nešto svježe i inovativno u spektar dramskog djelovanja na ovim prostorima.

Predstave su jednostavne i razumljive velikom broju ljudi, čak i onima koji ne pokazuju interes za kazalištem. Prikladne su svim uzrastima, interaktivne su i zabavne, a sadržaj im je uvijek iznova drugačiji. Ne propustite, stoga, sljedeću izvedbu u MM centru, u sklopu zagrebačkog Studentskog centra. Održat će se u petak 24. veljače u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Više informacija potražite na poveznici.


Komentari