‘Svjetlo želja’ pušta 3000 balona u nebo sa Sveučilišne livade

FOTO: Tomislav Veić

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, drugu godinu za redom, organizira humanitarni događaj za potporu oboljelima i rad udruge. 

U subotu 16.12.2017., pustit će se 3000 svjetlećih balona sa Sveučilišne livade.

‘Svjetlo želja’ je druga po redu manifestacija udruge, s kojom se diže svijest o bolestima štitnjače i prikupljaju sredstva za rad udruge te za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače. Ove godine manifestaciju „Svjetlo želja“, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, organizira uz partnerstvo Gradskog ureda za zdravstvo i UUHBDR-a RH Grada Zagreba. Preuzimanje svjetlećih balona počinje u 17.00 sati, a puštanje istih je od 19.00 sati sa Sveučilišne livade.

FOTO: Nikolina Nerat Jukić
FOTO: Nikolina Nerat Jukić

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže od 17.00 sati, te preuzmu svoje svjetleće balone. Veselu atmosferu održavat će Tamara Loos i Luka Bulić te Kraljevi ulice. Prve balone pustit će mladi ambasadori događaja, Maja Petrović i Fran Markulin te Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednica UUHBDR-a Rozalija Bartolić, predsjednik Znanstvenog odbora HUBŠ-a akademik Zvonko Kusić, izaslanik predsjednice RH dr. Tomislav Mađar te predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače Verica Mešić.

FOTO: Nikolina Nerat Jukić
FOTO: Nikolina Nerat Jukić

Za razliku od prošlogodišnjeg događaja gdje su se puštali lampioni, ove godine ‘Svjetlo želja’ obilježit će se puštanjem svjetlećih balona. Iako se inicijalno planiralo puštati lampione, ova odluka donesena je zbog sigurnosti svih prisutnih. Iz straha da zbog vremenskih uvjeta ne dođe do nekih neželjenih nezgoda, odlučeno je da će se puštati svjetleći baloni, s obzirom da se lampioni pale pomoću malog fitilja. Svjetleći baloni u sebi imaju malu led lampicu i pune se na helij, te kao takvi ne predstavljaju opasnost za obližnje građevine i promet.

FOTO: Nikolina Nerat Jukić
FOTO: Nikolina Nerat Jukić

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače osnovana je 26. listopada 2007., kao prva udruga bolesnika sa bolestima štitnjače u Hrvatskoj, od strane Hrvatskog društva za štitnjaču. Djelatnosti udruge su:

organiziranje seminara i skupova bolesnika, njihovih obitelji te zainteresiranih građana radi edukacije i međusobne pomoći, informiranje javnosti o novim i naprednijim metodama liječenja bolesti štitnjače, razvijanje programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad istih, suradnja sa zdravstvenim i drugim organizacijama te nadležnim tijelima u cilju pomoći oko rješavanja zdravstvenih problema bolesnika, izdavanja knjiga i časopisa iz područja svoje djelatnosti, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, organizacija godišnjeg okupljanja bolesnika i njihovih obitelji te zdravstvenih djelatnika u svrhu međusobne pomoći i razmjene iskustva te organizacija posjeta međunarodnim godišnjim okupljanjima udruga za bolesti štitnjače.


Komentari