U SVAKOM TRENUTKU NA SVIJETU IMA NAJMANJE ŠEST IZVEDBI: Pogledajte dugovječni mjuzikl Mamma Mia

FOTO: komedija.hr

U Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija pogledajte mjuzikl Mamma Mia koji su izvorno za Litterstar, u suradnji sa studijem Universal producirali Judy Cramer, Richard East i Björn Ulvaeus. 

Zavodljivu priču Catherine Johnson o mladoj koja pred vjenčanje želi otkriti koji je od tri muškaraca njen otac uz glazbu ABBE, za hrvatsku je publiku adaptirao Dražen Bratulić, a Igor Barberić našao se u ulozi redatelja i koreografa.

ABBA –  savršena produkcija savršenih pop-pjesma, odreda hitova, postala je i nadahnućem za jednu “Nirvanu” čiji su siromašni članovi u početku karijere u svom derutnom kombiju uz večeru od pola konzerve sardina slušali The Stooges, ali i ABBU.

Posljedice toga itekako su jasne i vidljive u prebogatom opusu pjesama “Nirvane”, od kojih su mnoge imale klasično umijeće strukturiranja savršene pop-pjesme samo što su bile, naravno, Nirvana-Rock. Bend dolazi sa sjeverozapada SAD-a  iz Seattlea, njegove neugodne i neprijatne okolice u svakom pogledu, klimatskom naročito.

Na drugom kraju svijeta i drugu vrstu nadahnuća od ABBE imala je Catherine  Johnson. Voljela je slušati ABBU ko i milijuni britanaca ali je u nje to bilo i kreativno, ne samo pasivno uživanje u hitovima svjetlucavog švedskog kvarteta.

 

Na cijelome svijetu o svakom trenutku je najmanje šest izvedbi musicala MAMMA MIA!

Cijena ulaznice: 100/150 kuna.

Predstavu pogledajte u 19:30 u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija (Kaptol 9).


Komentari