Suze svetog Lovre: Šest najboljih mesta za promatranje zvijezda padalica

FOTO: Flickr

Malo koja astronomska pojava je romantična poput zvijezda padalica.

Nebo iznad Zagreba zablista svake godine u kolovozu. Zvijezde padalice tada prekriju nebeski svod, a zaista je malo prirodnih pojava koje su romantične kao zvijezde padalice. U narodu je ova pojava poznatija i kao Suze svetog Lovre, a oni nešto manje romantični i nešto više stručni, reći će da se radi o meteorskoj kiši.

Mi ćemo se ipak držati ove romantične strane i donosimo vam 6 najljepših zagrebačkih lokacija s kojih ćete najbolje vidjeti padajuće Perzeide.

CMROK

Zimi sanjkalište, a ljeti promatračnica koja je kao stvorena za dekicu i noćni piknik ispod zvijezda. Romantika je zagarantirana.

FOTO: Instagram / greta.tischler
FOTO: Instagram / greta.tischler

BUNDEK

Novozagrebačko jezero preko nekoliko puta poslužilo je parovima za romantična druženja pod otvorenim nebom i nema razloga da i sada ne bude tako. Nađite svoje mjesto ispod zvijezda i ugodno se smjestite.


Photo: Zagreb.info
Photo: Zagreb.info

JARUN

I Jarun ima svoj šarm koji već desetljećima oduševljava Zagrepčane, ipak, najromantičniji je kad padne mrak, a kupači, šetači i sportaši se povuku. Tada je pravo vrijeme za šaptanje želja u dvoje, a znate i sami da su padalice posebno moćne kada je u pitanju ostvarivanje želja.

jarun16_1047817340

SLJEME

Da, dobro ste pročitali, Sljeme nije samo za osvajanje vikendom u gojzericama. Ako ga imate, sjednite auto i odvezite se na vrh iznad Zagreba. Ispod vas tada će svjetlucati grad, a iznad vas meteori, što još možete poželjeti?

FOTO: Matea Ivančić/ Instagram
FOTO: Matea Ivančić/ Instagram

MEGLENJAK

Ovom vidikovcu svakako se posvećuje premalo pažnje, ali 12. kolovoza upravo to bit će savršeno. Osama, Suze svetog Lovre, vi i vaša ljubav… Ovo skriveno mjestašce smjestilo se iznad ceste koja spaja Podsused i Zaprešić i pogled je jednostavno čaroban.

meglejak

PARK ŠUMA GRMOŠČICA

U Gornjoj Kustošiji smjestila se prava šumovita oaza, kao stvorena za divljenje zvijezdama rasipanim po modrom nebu. Malo ćete se morati prošetati do ruba šume, ali vrijedi jer tamo vas čeka pogled koji spaja nebeski svod i beli Zagreb grad.

FOTO: Siniša Gorup
FOTO: Siniša Gorup

Zvijezde padalice, naravno, uvijek možete gledati i sami, s vlastitih balkona ili možete jednostavno “skočiti” do savskog nasipa. Ne treba vam puno, cipelcug ili bicikl, dobra volja i malo vremena koje ćete odvojiti samo za sebe i svoje želje. Čarolija zvijezda padalica pobrinut će se za sve ostalo.

Komentari

loading...
-->