Suvremeni umjetnici u stalnom postavu: Akiko Sato

Foto: Vedran Benović

U prostorima Stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt u sklopu projekta Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO  koji osmišljavaju nove radove inspirirane muzejskim zbirkama, ovih dana, sve do 16. siječnja, radi i stvara Akiko Sato, japanska umjetnica s dugogodišnjim boravkom u Hrvatskoj. Akiko Sato u svom privremenom radnom studiju, koji se nalazi  na 1. katu Stalnog postava u dvorani Sakralne umjetnosti, osmišljava nove radove i pronalazi fascinaciju u detaljima muzejskih predmeta.

Njeni radovi nastaju kroz  umjetnički razgovor s motivima i simboličnim sadržajima predmeta iz muzejske kolekcije, a kao krajnji rezultat nastaje serija ambijentalnih crteža koji ovješeni usred izložbenih dvorana stvaraju prostorne kompozicije u kojima dolaze do izražaja novi odnosi među muzejskim predmetima.

Ova posebna i inspirativna izložba svoje će premijerno otvorenje imati 16. siječnja i bit će otvorena sve do kraja ožujka. Svi ljubitelji umjetnosti koji žele doživjeti stvaralaštvo i vidjeti kako suvremena umjetnica odabire pojedinosti i detalje te udahnjuje novi život muzejskim likovima, mogu već ovih dana doći u MUO i susresti umjetnicu koja u potrazi za inspirativnim motivima obilazi cijeli postav.


Komentari